Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Carl Bennet besökte Lycksele

Carl Bennet på besök i Lycksele

Finans– och industrimannen Carl Bennet har besökt Lycksele för att diskutera lärlingsanställning. Ett möte som ska generera fortsatt utveckling av Lyckseles gymnasieskola.

I går, onsdag den 1 februari, fick Lycksele besök av den välrenommerade finansmannen Carl Bennet, huvudägare och styrelseordförande i bolag som Getinge, Lifco och Elanders samt styrelseledamot i de börsnoterade bolagen Holmen och Lundbergs.

Anledningen till besöket är Tannbergsskolans samarbete med Texor, där Carl Bennet har ägarintressen, samt att han är en stor förespråkare av lärlingsutbildning.

Vill prova nytt koncept
Med stöd av Skolverket är Lyckseles gymnasieskola engagerade i utvecklingsarbetet att skapa lärlingsutbildningar på både gymnasial nivå och inom vuxenutbildning.

Tannbergskolans målsättning är att prova konceptet gymnasial lärlingsutbildning samt gymnasial lärlingsanställning, det vill säga att skoleleven som är lärling samtidigt är anställd av ett företag.

Under onsdagens möte låg fokus på samarbetet mellan industriföretagen och Tannbergsskolan men perspektivet omfattade även fler yrkesområden.
- Det var en mycket bra dag. Det känns som att vi tog ett rejält kliv framåt i samarbetet mellan bransch och skola, säger Frida Lindberg, rektor vid Tannbergsskolan.

Fotograf: Stefan Karlsson

Uppdaterad den 2 februari 2017