Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Årets UF-lärare finns i Lycksele

Jennie Thorgren

Tannbergsskolan är duktig på ung företagsamhet. Mycket tack vare läraren Jennie Thorgren som utsetts till årets UF-lärare i Västerbotten. Hon kommer även att representera Västerbotten på SM i Ung Företagsamhet i Stockholm.

Under mässan ”Entreprenörskap på riktigt 2017” utsågs flera vinnare inom Ung företagsamhet i Västerbottens län. Utmärkelsen årets UF-lärare gick till Jennie Thorgren, lärare på Tannbergsskolan i Lycksele.
- Det är stort för mig, speciellt då det är mina elever som har nominerat mig. Att juryn valde ut mig som vinnare känns som en bekräftelse på att jag är bra på det jag gör. Det känns verkligen jätteroligt, säger hon.

Bra koncept i Lycksele
Jennie Thorgren, som arbetar som yrkeslärare inom entreprenörskap, praktisk marknadsföring, näthandel, affärsutveckling och ledarskap, berättar att de har ett bra koncept för ung företagsamhet i Lycksele.
- Det är eleverna som äger idén från första början. De får ta ett stort ansvar för sina prestationer och de växer enormt mycket av det.

Den 8-9 maj väntar SM i Ung Företagsamhet i Stockholm. Där tävlar Jennie Thorgren om att bli landets bästa UF-lärare.
- Det kommer att bli väldigt spännande, säger hon.

Framgångar för flera elever
Förutom Jennies utmärkelse tog Tannbergsskolan flera framskjutna placeringar.

Mikaela Hedin blev UF:s mästare med sitt företag Stark & Frisk UF.
Roy Gustafsson, Adrian Nilsson och Panowit Thepwong kom på tredje plats i årets hantverk med sitt företag Sabun Kopi UF som tillverkar tvål med kaffesump som råvara.
Olivia Persson och Johan Forslund som tog hem en tredje plats i årets tjänst med sitt företag Motionera Mera UF.  

Fotograf: Ung företagsamhet

Uppdaterad den 10 april 2017