Till huvudinnehåll

Ännu ett guldpris till Skogsmuseet

Irene Gustafsson tar emot priset

Skogsmuseet i Lycksele har återigen prisats nationellt. Varje år delar UtställningsEstetiskt Forum ut ett guldpris för en särskilt bra insats inom museiutställningar. I år gick priset till Skogsmuseet i Lycksele.

I mars tilldelades Skogsmuseets Iréne Gustafson och Björn Åström utmärkelsen Guldkvisten. Ett pris som delas ut till personer som på det nationella planet gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.

Vid Sveriges Museers vårmöte prisades Skogsmuseet igen. Tidskriften UtställningsEstetiskt Forum delade där ut sitt årliga Guldpris till Skogsmuseet för katalogen till utställningen ”Utsikter – så långt ögat når.”
- Det är roligt och bra att vårt projekt uppmärksammas. Skogsmuseet tycker att utsikter är viktiga, både i stad och på landsbygd: utsikter som försvunnit, de vi har i dag men också framtidens utsikter. I katalogen och utställningen har vi också tagit fasta på att utsikter berör och rör oss alla. Man kan till och med känna utsikten, beskriver de som har nedsatt syn, säger Iréne Gustafson, produktionsledare på Skogsmuseet. 

Fakta: 
Utställning och katalog: ”Utsikter – så långt ögat når”
Projektledare: Iréne Gustafson, Skogsmuseet
Författare: Anna Sjöstrand
Illustratör: Ulf Lundqvist

Uppdaterad den 19 april 2018