Till huvudinnehåll

Elljus- och motionsspår

Skidspår i vackert vinterväder

Vi har många fina längdskidspår i Lycksele, några drivs av kommunen och andra av föreningar. Lycksele kommun driftar Tannberget, Hammarkullavägen och Forsdala.

Skidspåren i Lycksele har varierande karaktär och du kan välja beroende på vad du tycker om att åka. Många skidspår kan åkas både klassiskt och skate. 

Skidspår och spårstatus

skidspår.se finns skidspårsanläggningar registrerade runt om i hela kommunen där du enkelt kan se vilka spår som finns, placeringen på dom samt spårstatusen. 

Får man promenera i skidspåren?

Det är inte tillåtet att varken promenera eller springa i skidspåren, det fastställdes av kommunfullmäktige 2019-06-24 i dom allmänna lokala ordningsföreskrifter för Lycksele kommun, §24. Undantag gäller för motionsspåret runt Långtjärn. Bakom varje skidspår ligger många timmars arbete för att ge våra medborgare och besökare ett bra friluftsliv för motion och rekreation. Respektera att skidspåren är till för skidåkning och inte för promenader eller löpning. Fotavtrycken efter skor förstör skidspåren och förstör skidåkningen för motionärerna. Vid förstörelse behöver skidspåren prepareras på nytt vilket medför kostnader och arbete för både föreningar och kommunen. 

Motionsspår

Under barmarkssäsongen är skidspåren fina motionsspår där vissa delar även är belysta på kvällarna. Under vintern är dessa motionsspår snöbelagda och användas som skidspår vilket gör att det inte är tillåtet att vare sig promenera eller springa i dom. Ett undantag är motionsspåret runt Långtjärn, det motionsspåret längs med vattnet är tillåtet att promenera i även vintertid.

Motionsspår Tannen.jpg

Kontakta sidansvarig: Webmaster

Uppdaterad den 9 februari 2023