Till huvudinnehåll
    LAVAB > Nyheter > Uppdaterad information för abonnemanget "Gemensam plats"

Uppdaterad information för abonnemanget "Gemensam plats"

Det nya avfallsabonnemanget för fritidshusägare, kallat "Gemensam plats", är under uppbyggnad. Flera nya platser har tillkommit där du, med detta abonnemang, kan lämna ditt mat- och restavfall.

Fem av våra återvinningsstationer i centrala Lycksele har vi utökat med behållare avsedda för mat- och restavfall för fritidshus.

De centrala återvinningsstationerna som nu även fått behållare för mat- och restavfall är: ÅVS Forsbacka – Travvägen, ÅVS Furuvik – Industrivägen/ Anläggarevägen, ÅVS Hällan – Korpstigen/ Sorselevägen, ÅVS Lugnet – Storgatan, ÅVS Södermalm – Ljungvägen/ Knaftvägen

I de byar där vi har planerat för insamling av mat- och restavfall samt återvinning av förpackningar är de flesta anläggningarna på plats. Färdigställandet av Bocksliden förväntas vara klart till påsk. Däremot väntar vi fortfarande på tillstånd för Knaften och Gäddträsk. Förhoppningsvis kommer dessa återvinningsstationer inklusive mat- och restavfallsbehållare att vara klara under maj månad.

Återvinningsstationer (ÅVS) inklusive mat- och restavfallsbehållare finns i följande byar: Björksele, Bratten, Bocksliden (öppnar till påsken 2024), Gäddträsk (ej på plats ännu), Husbondliden, Umgransele, Knaften (ej på plats ännu), Kristineberg, Rusksele, Vinliden, Vänjaurbäck, Örträsk / västra sidan.

Fler behållare för mat- och restavfall kommer succesivt under våren

Under våren kommer det nya avfallssystemet för fritidshus att byggas ut ytterligare på flera platser. Dessa stationer kommer enbart bestå av behållare för mat- och restavfall, vilket innebär att det inte kommer att finnas någon möjlighet till återvinning av förpackningar här. Välkommen med dina förpackningar till någon av alla våra återvinningsstationer!

Stationer för enbart mat- och restavfall planeras till följande byar: Blåvikssjön, Vindelgransele, Vormträsk, Forsholm, Lyckan, Åttonträsk, Tannträsk, Östra Örträsk, Vänjaurträsk. Förändringar kan ske.

De mat- och restavfallsbehållare som är på plats öppnar upp senast 1 april. Tills systemet är fullt utbyggt står de äldre gemensamma kärlen (gröna med röda lock) kvar.

Fullt eller nedskräpat
Om det är fullt eller stökigt utanför mat- och restavfallsbehållarna, kontakta vår kundtjänst.

Om det är fullt eller stökigt utanför någon av behållarna för papp, plast, färgat och ofärgat glas, metall, tidningar eller små batterier på återvinningsstationen gör du en felanmälan på sopor.nu.

www.sopor.nu hittar du din närmaste återvinningsstation och kan se när den töms och städas. Här finns också sorteringsguider, filmer om återvinning, tips och råd om källsortering.

Läs mer om det nya avfallsabonnemanget "Gemensam plats" här

Uppdaterad den 26 mars 2024