Till huvudinnehåll

Nya återvinningsstationer placeras ut

Har du sett våra nya fina återvinningsstationer som börjar dyka upp runt om i stan? De här stationerna är ännu inte öppna för återvinning, de kommer att öppnas upp 1 december eller 1 januari, vi återkommer om detta. Fram till dess, vänligen återvinn dina förpackningar på befintliga återvinningsstationer.

Det är till årsskiftet som den nya förordningen om producentansvar för förpackningar börjar gälla och vi på Lycksele Avfall och Vatten tar över ansvaret från FTI (Förpackningsinsamlingen) för insamling av hushållens förpackningar vid våra återvinningsstationer. I samband med detta passar vi på att förnya stationerna. De nya behållarna (se bild) ser lite annorlunda ut mot tidigare containers, men fungerar på precis samma sätt för dig som återvinner.

De flesta stationer kommer att vara kvar på samma plats, ett fåtal kommer att flyttas något till en lämpligare plats och några kommer också att tillkomma, i centrum men också på landsbygden.

Vi ser fram emot att samla in alla förpackningar som ni återvinner! Varje gång du återvinner en mjölkkartong, en schampoflaska, en glasburk eller några kapsyler, bidrar du till ett mer hållbart samhälle.

Tack för att du återvinner!

 

Förpackningsinsamling (lycksele.se)

Uppdaterad den 11 september 2023