Till huvudinnehåll

Välkommen Oscar!

På Lycksele Avfall och Vatten behövs många olika yrkesroller för att bolaget ska snurra på som det ska, en av dem är VA-tekniker. Säg hej till Oscar Beyer vårt senaste stjärnskott som just VA-tekniker.

Hej Oscar och välkommen till Lycksele Avfall och vatten!
Närmast kommer Oscar från Swoosh, så han var inte helt främmande för ”dyngjobb” som han själv skämtsamt kallade det.

Oscar tackade ja till en fast anställning som VA-tekniker efter att ha gått på ett vikariat drygt ett år, så han visste vad han gav sig in i. Men tvekade inte en sekund.
- Det här är absolut det roligaste jobb som jag hittills har haft, dessutom känner jag att jag gör en viktig insats varje dag, säger Oscar när han får frågan om det var självklart att tacka ja till en fast anställning.

Oscar är uppvuxen i Bratten med fem bröder, i den skaran är han mittenbarn men här på reningsverket är han yngst med sina 25 år.
- Ja yngst med råge, flera kollegor har arbetat här längre än mina levda år så det finns mycket kompetens att suga åt sig, kommenterar Oscar.

Vi gör en intervju för att lära känna Oscar ännu lite bättre och få en inblick i hans vardag på reningsverket:
Vad innebär ditt jobb som VA-tekniker?
- Det är mycket varierande. Jag ser efter driften här på Lycksele reningsverk men jag åker också ut till byarna för att se så allt fungerar som det ska med vattenverk, reningsverk och pumpstationer. Tar också vattenprover med jämna intervaller, det ingår i driften.

Beskriv en bra dag på jobbet?
- En extra bra dag på jobbet då flyter rutinuppgifterna på och det ges tid till att fortsätta med mina förbättringsprojekt som jag håller på med. Älskar att hitta smarta lösningar på problem som man stöter på. Jag strävar hela tiden efter att upprätthålla en effektiv funktion med bästa resultat i verksamheten. 

Vad är det bästa med jobbet tycker du?
- Att jag tycker det är intressant och vill hela tiden lära mig mer. Det är samtidigt en utmaning, det finns så mycket att lära!

Vad hittar du på när du inte är på jobbet?
- Jag håller på mycket med mina djur, en ödla och många fiskar. Sambon har också en hund, en rottweiler. På sommaren får ödlan komma ut om det är riktigt varmt, men inte på vintern, han klarar inte av kylan.

Oscar är kreativ, bygger egna datorer, mekar med bilar och spelar instrumenten, el-bas och saxofon.
- Jag spelar funk och jazz och tycker om att lyssna på lite skum musik som till exempel Jaco Pastorius, berättar Oscar.

Tack för att du ställde upp på intervjun och varmt välkommen till oss som fast anställd!

Oscar kollar avvattnaren på reningsverket i Lycksele.

På bilden ser Oscar över avvattnaren på reningsverket i Lycksele.

Uppdaterad den 20 februari 2023