Till huvudinnehåll
    LAVAB > Nyheter > Inge är vår nya VA-chef – Välkommen till LAVAB!

Inge är vår nya VA-chef – Välkommen till LAVAB!

Nu vill vi presentera vår nya VA-chef, Inge Mårdner! Inge tillträdde som VA-chef på LAVAB i måndags, 14 februari och kommer senast från Coop Nord där han arbetade i 24 år, tills hembygden lockade honom tillbaka. Här får vi veta lite mer om Inge och tankar kring hans nya uppdrag hos oss.

Som sagt, i 24 år arbetade Inge på Coop Nord och hann då med flera olika intressanta ledarroller där, senast som säkerhetssamordnare och säkerhetschef. Då var han ansvarig för säkerheten både för fastigheter och personal. Hur hanterar man en situation när det som inte får hända händer? Det var Inges fokus då. Det var en lärorik tid med spännande uppdrag, berättar Inge. Men nu ändrar han sitt fokus till en helt ny bransch inom vatten och avlopp hos oss på LAVAB. Välkommen säger vi!

Hej Inge! Vad lockade mest med tjänsten som VA-chef?
En ny utmaning, det var dags för något nytt. När jag såg annonsen blev jag direkt intresserad. Miljöaspekten lockar mig och att få jobba med något så viktigt som vatten och avlopp är för ett väl fungerande samhälle. Det är ett spännande uppdrag som jag ser framemot att utföra tillsammans med otrolig kompetenta och kunniga kollegor här på LAVAB.


Vilka likheter finns med ditt tidigare jobb?
Säkerhetsaspekten finns alltid med utifrån arbetsmiljö men också av leveranser av tjänsten och service. Likheter är också att verksamheten styrs av vad som händer i samhället, så var det också i mitt förra jobb. Största skillnaden är att det är ett helt nytt område som jag ska lära mig.


Vilken blir den största utmaningen med jobbet tror du?
Att lära mig om miljöpåverkan och lagstiftningar blir nog det tuffaste. Och igen, det är ett helt nytt område för mig och jag ska sätta mig in i hela verksamhet, det kommer bli intensivt men också mycket intressant.


Vad blir det bästa med jobbet tror du?
Ja det bästa med jobbet är helt klart att få arbeta med frågor som är av största vikt för ett hållbart samhälle och en hållbar framtid. Att det gav mig möjligheten att flytta hem, att få vara en del av Lycksele kommun och att få jobba för lyckseleborna.


Så till sist, vem är du när du inte är på jobbet?
Jag är född och uppvuxen i Lycksele men flyttade här ifrån 1986, till Umeå. Nu flyttar jag hem igen, tillsammans med min sambo Anna och vår hund Frey, en trotsig jämthund på snart ett år. Flytten kommer att gå succesivt under 2022, till stugan som vi redan har här i Lycksele intill Umeälven. Det känns helt fantastiskt att få återvända. Barnen, tre döttrar och två bonusgrabbar är alla utflugna för längesedan. Jag är en naturmänniska, älskar skogen, jakt och fiske och allt detta har man runt knuten här. Vilken vardagslyx!

Inge med sin hund Frey.
Inge med hunden Frey.


Som VA-chef kommer Inge vara ytterst ansvarig för VA-enheten och blir en i teamet att utveckla verksamheten, driva den framåt och säkerställa att allt fungerar som det ska för våra kunder. En viktig del av arbetet är också att samverka med andra kommuner för att hitta nya vägar framåt och effektivisera arbetet här i de glesare delarna av landet.

Uppdaterad den 16 februari 2022