Till huvudinnehåll

Hållbarhetsveckan, vecka 38

Vi på Lavab visar upp verksamheten på hållbarhetsveckan. Det blir bland annat guidade turer på reningsverket, digitalt möte om matavfallsinsamling och en av de nya avfallsbilarna visar upp sig på torget tillsammans med de nya avfallskärlen.

Har du frågor om vårt program nedan? Hör av dig till Maria, kommunikatör på LAVAB. Ring: 073-337 43 96 eller e-post till info@lavab.nu

Välkommen till SEE-Hållbarhetsveckan

Rundtur på reningsverket

Tisdag 21 september klockan 14.00 samt klockan 18.00

Torsdag 23 september klockan 14.00 samt klockan 18.00

Plats: Reningsverket, Verksvägen 6

Vårt vatten används om och om igen, vi badar, duschar, tvättar våra kläder och spolar i toaletten. Men vad händer med vattnet efter det?

Välkommen till reningsverket. Vi visar och berättar hur avloppsvattnets kretslopp går runt här i Lycksele och vad var och en av oss kan göra för att bidra till renare vattendrag som vi har i vår närhet.

Det är en upplevelse att få följa vattnets väg genom hela reningsprocessen. Häng med på en rundtur! Rundturen på reningsverket tar ca 40 minuter.

Anmäl dig till info@lavab.nu, märk ditt mejl med ”reningsverket” samt vilken dag och klockslag som du vill delta på. Går också bra att ringa in din anmälan till 073-337 43 96. Begränsat antal deltagare per rundtur.

Anmäl dig senast dagen innan den guidade tur du vill gå.

Vi håller avstånd och tar hänsyn till varandra. Vid ändrade restriktioner på grund av Corona-pandemin kan rundturerna ställas in med kort varsel.

Digitalt möte om matavfallsinsamling i Lycksele

Onsdagen 22 september klockan 18.00

På mötet berättar vi på LAVAB om vad som blir nytt nu när vi samlar in matavfallet separat från restavfallet och där efter svarar vi på frågor.

Hej Lyckselebo! Varmt välkommen på mötet och ställ alla frågor du har om matavfall och matavfallsinsamling i Lycksele, direkt till oss på LAVAB.

Anmäl dig till info@lavab.nu. Mötet är digitalt via Teams. Samma dag som mötet äger rum får du en inbjudan till den e-postadress som du har anmält dig via med en länk till mötet.

Anmäl dig senast 21 september. Begränsat antal deltagare, vid stort intresse kommer fler möten arrangeras framöver.

Läs mer om matavfallsinsamling i Lycksele på lavab.nu/matavfall

Avfallsbilen och nya avfallskärl visar upp sig

Lördag 25 september klockan 11.00 – 13.00

Välkommen till grusparkeringen på Köpmannen (vid torget) i Lycksele centrum! Vi visar upp nya avfallsbilen och våra nya avfallskärl.

Personal finns på plats. Passa på att fråga oss om matavfallsinsamling, att vi nu ska separera matavfallet från restavfallet eller något annat som du funderar på gällande avfall.

Hoppas du vill titta förbi!

Uppdaterad den 21 september 2021