Till huvudinnehåll
    LAVAB > Nyheter > Digitala möten - företag med mathantering, fastighetsägare

Digitala möten - företag med mathantering, fastighetsägare

Illustration Tack för resten

Eventuellt kommer nya möten att anordnas vid senare tillfälle,

Digitala möten om matavfallsinsamling anordnas för företagare, fastighetsägare och hyresvärdar.
Under barmarksperioden 2021 införs insamling av matavfall i Lycksele kommun. Det innebär en liten insats i vardagen som gör stor nytta för miljön.

 

Matavfallet kommer att levereras till en anläggning för rötning och omvandlas till biogas och biogödsel. Det blir en stor vinst för miljön! Biogas kan man bland annat köra bil på och via biogödsel återförs näring till jordbruksmark, där ny mat produceras.

Nytt för var och en blir att det tillkommer en avfallspåse för vårt matavfall att göra plats för i köket, samt ett brunt (flerfamiljshus och verksamheter) eller ett svart tvådelat avfallskärl (enfamiljshus) att slänga matavfallspåsen i. 

DIGITALA MÖTEN ANORDNAS
Om du är företagare och arbetar med mat, fastighetsägare eller hyresvärd kan du anmäla dig till ett digitalt möte för att få veta mer vad som gäller för dig och din verksamhet.

LAVAB bjuder in till digitala möten för företag som arbetar med mat och får matavfall som verksamhetsavfall (matbutiker, restauranger eller bensinmackar till exempel), fastighetsägare samt hyresvärdar. För er blir det lite extra ansvar att ta när utsortering av matavfallet införs.

Mötestider finns i anmälningsblocket.

På mötet berättar Örjan Svensson, avfallschef på LAVAB hur införandet av matavfallsinsamling i Lycksele kommer att gå till, vi pratar om vad ni behöver förbereda i er verksamhet och svarar på frågor.

Välkomna!

 

Uppdaterad den 10 maj 2021