Till huvudinnehåll

Stora sommararrangemang i Lycksele

Häst och vagn, riddare i bakgrunden

Lycksele har gjort sig känd för sina många välarrangerade och välbesökta arrangemang, däribland Lappland Soccer Cup, Lapplandsveckan, Hästveckan och Motorveckan. 

Lappland Soccer Cup 1-3 juli
Lycksele IF har lång erfarenhet i att anordna denna fina fotbollscup med internationell prägel. Över 80 lag och mer än 1200 barn och ungdomar samlas med sina familjer för att spela drygt 200 fotbollsmatcher under de tre dagarna, på både konst- och naturgräs. Lappland Soccer Cup arrangeras av Lycksele Idrottsförening.

Lapplandsveckan
Lapplandsveckan, eller Lappis i folkmun, är Pingströrelsens stora sommarkonferens i Husbondliden utanför Lycksele. Under hela veckan erbjuds barn och ungdomar speciella aktiviteter. Lapplandsveckan, som hålls i början av juli varje år, ägs och arrangeras av föreningen Lapplandsveckan.

Hästveckan 
En vecka med hästen i fokus. Här visar hästfolk i Lycksele upp sina hästar och presenterar sina föreningar och företag. Arrangemanget bjuder bland annat på uppvisningar, aktiviteter, långritt och spännande travtävlingar. Hästveckan arrangeras av föreningen Hästveckan.

Motorveckan 
Motorveckan är Norrlands största motorevenemang som satt Lycksele på kartan i flera år. Tusentals besökare finns på plats varje dag under vecka 30 och arrangemanget erbjuder något för alla, ung som senior. Exempelvis mopeddragracing, utställningar, watercross och kvällsaktiviteter på torget. Motorveckan är ett samarrangemang mellan Pharaohs, Norrlands Motorhistoriker, Lycksele Motorklubb, Lycksele Retroevent och Lappland City Cruisers.

Kontakta sidansvarig: Webmaster

Uppdaterad den 31 maj 2022