Till huvudinnehåll

Upptäck friluftsområden i kommunen

Vill du ut i naturen i sommar? Lycksele har flera fantastiska områden som du kan besöka. Allt från vildmark till små fina parker. Flera av områdena kan du läsa om och hitta i kommunens friluftskarta. Informationsklicka och zooma dig fram i kartan så upptäcker du mer.

Friluftskartan hittar du här: Friluftskartan

Några platser vi kan tipsa om så här i sommartider är:

Vormforsen: Vormforsen är en av Vindelälvens mäktiga forsar. Fina grillplatser och vindskydd finns på båda sidor om älven. Den västra sidan är lite mer avskild och till den hittar du via grusvägar från Ruskträsk. Stannar du i stället till efter väg 363 kan du även passa på och följa stigen upp på Blåvikbergets topp.

Ponderosaleden: Ponderosaleden är en trevlig skogsstig med start från Ansia Camping. Leden går bra att både gå och cykla.

Vargrumpan: Området ligger sydväst om Kattisavan vid Rusträsket. I de små tjärnarna och i Valträsket kan du fiska efter både abborre och ädelfisk. Fiskekort köps av Kattisavan FVO. I området finns flera fina rastplatser, raststuga, bryggor samt en vandringsled.

Badplatsen i Lill-Granträsket: Kanske har du provat de vanligaste badplatserna i närheten av Lycksele och vill testa något nytt badställe. Lill-Granträsket ligger vid Stenkulla på andra sidan älven om Umgransele. Här finns en trevlig badplats med sandstrand.

Örträsk: Längst i södra spetsen av kommunen ligger Örträsk även kallad "den vackra dalen". Här kan du vandra runt Örträsksjön på den nyanlagda Örträskleden eller starta din vandring på Öreälvsleden mot kusten. Andra målpunkter kan vara hembygdsgården, Gaffelberget eller kulturområdet med bland annat en flottningsdamm strax söder om Örträsksjön. Det finns också goda fiskemöjligheter i Vargån och Vargå-Hedtjärnen

Uppdaterad den 21 juli 2023