Välkommen till Lycksele kommuns webbplats

Frukostmöte

Frukostmöte 2019-01-25

Ulf Öhlund, verksamhetschef samhällsbyggnad hälsade alla välkomna till årets första frukostmöte i Lycksele.

Johan Celinder – Upphandling

Efter det tog Johan Celinder från Lycksele kommun vid och berättade om de upphandlingar som är aktuella. Där bland andra maskintjänster, tekniska konsulttjänster samt livsmedel är öppna för anbud. Är du intresserad att titta mer på alla upphandlingar hittar du dem på Lycksele kommuns hemsida.

Staffans tandklinik

Staffan Söderström, Staffans tandklinik gav årets första företagspresentation. Han berättade om företaget som växer och som inom kort kommer att ha tretton medarbetare. Kliniken utvecklas ständigt och idag ligger den i framkant med smarta digitala arbetsflöden. Att arbeta på det sättet kortar ner tiden för varje patient, vilket innebär att det i många fall är möjligt att undersöka och sedan behandla samma dag. Eftersom klinikens upptagnings-område är hela Lappland så uppskattas det extra mycket av de patienter som har långa avstånd till kliniken.

Staffan har också fått utmärkelsen Guldhjärtat, där juryns motivering är att Staffan arbetar i teknikens framkant. Hans arbete med högteknologisk utveckling har satt Lycksele på kartan och dessutom resulterat i att många söker anställning på kliniken.


Ann-Mari Sandberg, Garantia

Ann-Marie berättade om möjligheten att söka företagslån hos dem. Lån från Garantia kan exempelvis avse:

  • Lån till eget kapital (Främst nystartsföretag)
  • Lån till egen medfinansiering av konsultcheck
  • Kompletterande topplån till investeringar eller rörelsekapital
  • Kompletterande topplån för finansiering vid generationsskiften

Lånebeloppet kan ligga mellan 50 000 – 300 000 kr, vilket normalt sätt är de belopp som är svårast att få låna genom banker eller liknande. Värt att notera är också att  Garantia inte tar ut säkerheter för lånen.

Är du företagare och blir intresserad ta då kontakt med Lycksele kommuns Näringslivskontor på Skolgatan 11 så hjälper de dig vidare.

 

Christer Rönnlund kommunstyrelsens ordförande

Christer Rönnlund presenterade några av de som är valda till nämnderna.

Nästa frukostmöte 22 februari kommer en stor del av tiden att handla om näringsliv. Du är välkommen att lyssna och ställa frågor till Christer Rönnlund och Roland Sjögren som då berättar om alliansens ambitioner och inriktning. Välkomna!

 

Fotograf: ingrid Sjöberg

Uppdaterad den 29 januari 2019