Välkommen till Lycksele kommuns webbplats

Region 10

Region 10 - logotyp

Region 10 är en sammanslutning av tio kommuner inom Norr- och Västerbottens län som syftar till att stärka kommunernas roll och utveckling.

Region 10 som samverkansmodell startade 2012, då under namnet Region 8.

Region 10 arbetar för att inlandskommunernas roll regionalt, nationellt och internationellt ska stärkas. De tio inlandskommunerna, som har ett roterande ordförandeskap, är Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.

Så arbetar Region 10
Chefer och tjänstepersoner med liknande roller träffas flera gånger per år, för att byta erfarenheter och diskutera kommunernas framtida utveckling. Ett exempel är skolchefernas samarbete för att gemensamt utveckla fjärrundervisningen i regionen. Region 10 träffar också ett flertal ministrar och andra personer som är betydelsefulla för regionens utveckling.

Region 10 prioriterar att utveckla självbilden, attraktionskraften och värdskapet i regionen. Kommunerna samarbetar både strategiskt – för att sträva åt samma håll – och praktiskt, för att förbättra kvaliteten och de ekonomiska förutsättningarna i vissa verksamheter, som skola och omsorg.

Tillsammans vill vi förbättra livskvaliteten för boende och verksamma i Region 10. Mer information finns på Region 10:s hemsida. 

Kontakta sidansvarig: Webmaster

Uppdaterad den 5 september 2018