Information om coronaviruset, covid-19

Illustration av coronaviruset

Agera alltid smittsäkert, vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra.

• Håll avstånd och undvik trängsel.
  • Stanna hemma och testa dig även när du har milda symtom.
  • Vaccinera dig när du blir erbjuden.
  • Tvätta händerna ofta.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten.

Har du frågor?

• Är du medarbetare och har frågor, ta kontakt med din närmaste chef.
  • Håll dig uppdaterad via www.krisinformation.se/

Länets krisberedskapsaktörer arbetar tillsammans för att bromsa smittan i Västerbotten. Vårt mål är att på lång sikt skapa uthållighet i samhällets viktiga funktioner.

Känner du dig orolig?
Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Många känner oro för sin egen hälsa och livssituation, eller kanske någon annans hälsa och liv. Har du symtom och funderar på om du borde kontakta vården?

Viktiga telefonnummer:

Nationellt informationsnummer – 113 13

Sjukvårdsrådgivning – 1177

Vid akuta nödsituationer – 112

UD:s telefon för frågor om resande – +46 840 59 200

Jourhavande medmänniska – 08-702 16 80

Jourhavande präst hos Svenska kyrkan – via 112

Självmordslinjen – 90 101

BRIS stödtelefon för barn – 116 111

BRIS vuxentelefon om barn – 0771 50 50 50

Kvinnofridslinjen– 020 50 50 50

Föräldralinjen – 020-85 20 00