Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Information om coronaviruset, covid-19

Illustration av coronaviruset

Allmän smittspridning råder i hela Västerbotten. Det innebär att du riskerar att utsättas för smitta oavsett var du befinner dig i länet. Följ myndigheternas råd - Håll ut, håll avstånd och håll kontakten. Stanna hemma om du är sjuk. Tillsammans bromsar vi smittan.

Den senaste tiden har vi sett en ökning av antalet bekräftat smittade och misstänkt smittade av covid-19 i samhället. Detta berör även kommunens egna verksamheter. 

Kommunen i stabsläge
Lycksele kommun är sedan den 5 november i stabsläge. Det innebär att vi har en stabsgrupp som bevakar och följer utvecklingen i kommunen och som snabbt kan sammankallas för att ta beslut på mycket kort varsel. Staben arbetar systematiskt för en sammanhållen hantering av händelsen.

Skärpta nationella föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer. Alla har ett ansvar att förhindra smittan av covid-19:

 • Umgås bara i en mindre krets och undvik att träffa andra personer än dem du normalt träffar.
 • Håll avstånd och undvik miljöer med trängsel. Om du kan, handla ensam och vistas inte i butiker under en längre tid än nödvändigt.
 • Om du måste resa, gör det på ett säkert sätt. Undvik att träffa nya kontakter under resan och på resmålet och säkerställ att du kan isolera dig eller ta dig hem själv om du blir sjuk.
 • Stanna hemma vid symtom och tvätta händerna ofta.
 • Arbeta hemifrån så ofta som möjligt.
 • Delta i idrotts- och fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta.
 • Träffa personer i riskgrupper på ett säkert sätt.

Här kan du läsa beslutet om de nya råden

Skydda även dig och andra genom att 

 • Testa dig om du har symtom.
 • Om du bor med någon som har bekräftad covid-19 ska du stanna hemma, även om du inte har symtom och oavsett ålder.

Vi måste göra allt vi kan för att bromsa smittspridningen i samhället och skydda de äldre och personer som löper störst risk för att bli svårt sjuka.

Förhindra ryktesspridning
Det sprids väldigt mycket information om det nya viruset. Det kan vara svårt att veta vad som är sant eller inte. Du kan hjälpa till att förhindra ryktesspridning och spekulationer genom att vara källkritisk och dela enbart bekräftad information.

Har du frågor?

 • Är du medarbetare och har frågor, ta kontakt med din närmaste chef.
 • Håll dig uppdaterad via www.krisinformation.se/

Länets krisberedskapsaktörer arbetar tillsammans för att bromsa smittan i Västerbotten. Vårt mål är att på lång sikt skapa uthållighet i samhällets viktiga funktioner. 

Känner du dig orolig?
Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Många känner oro för sin egen hälsa och livssituation, eller kanske någon annans hälsa och liv. Har du symptom och funderar på om du borde kontakta vården?

Svara på frågorna i självtestet och få råd, klicka här för att göra testet.

Du kan även kontakta 1177 via telefon eller chatt om du är orolig.

Information about covid-19 in english


Senaste nyheterna om corona

 
Framsidesbild på Tannbergsskolan
Justerad rekommendation om distansundervisning i gymnasieskolan

21 januari 2021

Utifrån de nya rekommendationerna om gymnasieskolan som kom i dag så har nya beslut tagits kring undervisningen för eleverna på Tannbergsskolan. Från och med måndag 25 januari blir det delvis fjärr- och distansundervisning för eleverna.


Symbolbild corona
Lägesrapport vecka 2

15 januari 2021

För tillfället har vi sju konstaterat smittade inom Lycksele kommuns verksamheter räknat från den första januari. Tre personal och fyra brukare. I kommunen i stort är det 18 nya konstaterat smittade sedan förra veckan. 


Bild på framsidan på Tannbergsskolan, vinterbild
Undervisning på Tannbergsskolan vecka 3

14 januari 2021

Fjärr- och distansundervisningen på Utbildningscentrum/Tannbergsskolan fortsätter under vecka 3 med vissa undantag. 


Bild på kvinna med visir
Ny tillfällig pandemilag från och med 10 januari

12 januari 2021

Från och med den 10 januari så gäller en ny pandemilag för covid-19 i Sverige. Syftet med den nya tillfälliga pandemilagen, som gäller till sista september 2021, är att regeringen ska kunna besluta om fler åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19.


Skolstart vårterminen 2021

08 januari 2021

Efter ett långt jullov startar alla skolor upp igen för vårterminen måndag 11 januari. Här kan du läsa information om vad som gäller för de olika årskurserna. 


Kontakta sidansvarig: Webmaster

Uppdaterad den 20 januari 2021