Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Flygplatsmedarbetare/AFIS-tjänsteperson

Lycksele Flygplats AB söker nu en flygplatsmedarbetare/AFIS-tjänsteperson.

OM JOBBET

Uppdraget handlar i huvudsak om AFIS-tjänst (Flygtrafikledningstjänst i torn) samt administrativt arbete, men även andra arbetsuppgifter som förekommer på flygplatsen kan bli aktuella. Arbetsuppgifterna och arbetsbelastningen kan variera över tid och stundvis vara hög.

OM DIG

Vi söker i första hand dig med AFIS-behörighet. Om du saknar detta får du genomgå en utbildning som påbörjas i september 2019. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom administration eller liknande område, eller motsvarande arbetslivserfarenheter som bedöms lämpliga för uppdraget. Eftersom dokumentation och administrativt arbete är en viktig del av uppdraget behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du behöver även ha kunskaper inom de vanligaste MS-officeprogrammen. Arbetet ställer även krav på lyhördhet och förståelse för verksamhetens behov.

Vi söker dig som är serviceinriktad med ett gott bemötande. Du är trygg som person och har en förmåga att behålla lugnet i olika situationer. För att trivas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga men även förmågan att arbeta självständigt med ett personligt flygsäkerhetsansvar. Eftersom arbetsbelastningen kan variera över tid behöver du även ha förmågan att kunna prioritera och ställa om i arbetet vid behov.

OM OSS

Lyckseles centrala läge i länet gör staden till en viktig knytpunkt. Från Stockholm till Lycksele är den beräknade flygtiden ungefär 1 timme och 20 minuter. Att kunna nå Stockholm, Berlin och New York från Lycksele är en framgångsfaktor för tillväxt i regionen och de människor som bor här. Även den ambulansverksamhet som utgår från flygplatsen bidrar till en livsviktig samhällsfunktion när avstånden mellan fjäll och sjukhus är mycket stora. Lycksele flygplats är med sitt strategiska läge avgörande för att inlandet ska kunna erbjudas specialiserad samhällsservice som akutsjukvård, BB, sjuk- och transplantationstransporter. Lycksele Flygplats lägger grunden för ett levande samhälle, där frihet att bo eller flyga vart du vill är en självklarhet.

För mer information om hur det är att leva, bo och arbeta i Lycksele, se vår broschyr: http://www.sebroschyr.se/lyckselekommun/WebView/

OM ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Tillsvidare, provanställning kan förekomma.
Omfattning: 100 %

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Vi tillämpar individuella löner, vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

 

Vi tror på mångfald och att olikheter berikar. Vi tror även att olika kulturella kompetenser kompletterar varandra och utvecklar verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Eftersom Lycksele kommun är ett samiskt förvaltningsområde kan kunskaper i samiska vara meriterande i vissa fall.

I Lycksele kan man kombinera sitt vanliga arbete med en deltidsanställning som brandman. Kontakta räddningstjänsten om du är intresserad av att arbeta som deltidsbrandman.

Vi undanber oss all kontakt från annonssäljare som inte söker tjänsten.

KONTAKTPERSONER

VD/Verksamhetsansvarig, Lennart Näslund, telefon 0950-275 61

Operativt ansvarig Torn, Anders Gelfgren, telefon 0950-275 66

Företrädare för Vision, Helén Näslund, telefon 0950-275 55

 

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1/2019, senast 2019-05-27. Du ansöker här eller via brev till Lycksele kommun, Kommunstyrelsens förvaltning, 921 81 Lycksele

 


Uppdaterad den 14 maj 2019