Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Jesus Christ Superstar

Bild på Jesus Christ Superstar logotyp

Datum: 30 mars 2017 - 02 april 2017

Plats: Lycksele kyrka

Arrangör: Svenska kyrkan, Tannbergsskolans estetiska program och Musikskolan i samarbete med Vuxenskolan, Sensus och Studiefrämjandet

Webbplats: https://www.facebook.com/jesuschristsuperstarlycksele/

Kontakt: Producent Erik Genberg

Kontakt tel: 070-644 90 93

Andrew Liord Webbers rockopera Jesus Christ Superstar presenteras av Musikskolan, Estetiska Programmet och Svenska Kyrkan i samarbete med Vuxenskolan, Sensus och Studiefrämjandet. Musikalen handlar om Jesus sista dagar och kommer sättas upp i Lycksele kyrka med lokala solister, sångare och musiker.

Jesus Christ Superstar utspelas under Stilla veckan, dagarna innan Jesus korsfästelse och är till stor del sedd genom Judas ögon. Palestina var ockuperat av romarna och folket ropade efter frihet. Folket hölls även i ett järngrepp av den religiösa eliten i landet. Stora Rådet under ledning av översteprästerna Kajafas och Hannas tillsammans med fariséerna såg till att lagarna följdes till punkt och pricka. Jesus träder fram och folket fylls av hopp och förväntan. Är han den som Gud skulle sända för att rädda dem undan förtrycket? Stora Rådet drabbas av panik. Något måste göras!

Andrew Liord Webbers rockopera med solister, lokala sångare och musiker.

Jesus: Andreas Eriksson
Judas: Andreas Berglund
Maria Magdalena: Emma Sikström
Pontius Pilatus: Daniel Åberg

Föreställningar
Torsdag 30 mars klockan 19.00
Fredag 31 mars klockan 19.00
Lördag 1 april klockan 19.00
Söndag 2 april klockan 15.00

Biljetter och priser
Vuxen 250 kr
Pensionär 200 kr
Ungdom 125 kr (9-19 år)
Barn gratis (0-8 år)

Biljetter finns att köpa på Biblioteket i Lycksele eller på www.lycksele.riksteatern.se. Eventuella kvarvarande biljetter säljs på plats.


Uppdaterad den 6 mars 2017