Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Skidspår och motionsspår

Bild på skidspår

Inom Lycksele kommun finns det ett antal skid- och motionsspår, några drivs av kommunen och några är föreningsdriva. Lycksele kommun förvaltar skidspåren på Tannberget, Hammarkullavägen, Forsdala och skidspåret till Bocksliden.

Skidstadion på Tannberget

Vid Lyckseles skidstadion startar ett antal skidspår med olika distanser och terränger. Här finns det även ett elljusspår på 3,3 km med avslutning runt Långtjärn.

Skidspåren på Tannberget är hårt kuperade och är en utmanande bana för den som gillar tuffa sträckor med branta uppförs- och utförsbackar. Banan erbjuder både klassiska och pistade spår för fristilsåkning.

Distanserna är 3,3 km (elljusspår), 5 km, 10 km och 15 km. Karta över Tannbergets skidspår hittar du till höger på denna sidan.

Belysningen efter elljusspåret tänder du själv på belysningsknappen som sitter under viadukten. Från och med att du tänder lyser det fram till kl. 22:00.

Hammarkullavägen

Hammarkullavägen är en skogsbilväg som under vintertid är ett skidspår, med start vid Vilhelminavägen och går upp på Tannbergets topp. Väl uppe på toppen går det att ansluta till 10- och 15 km spåret som tar dig ner på skidstadion, eller så vänder du och åker ner mot startpunkten. Skidspåret är ett dagspår på 3 km enkel väg och erbjuder både klassiska och pistade spår för fristilsåkning.

Forsdala skidspår

Forsdala skidspår är ett elljusspår på 2,4 km för klassisk åkning. Belysningen efter elljusspåret tänder du själv på belysningsknappen som sitter på elskåpet vid starten. Från och med att du tänder lyser det fram till kl. 22:00.

Bocksliden

I Lycksele finns även ett skidspår som går från Furuvik till Bocksliden. Skidspåret är ett dagspår för klassisk åkning på cirka 10 km. Spåret är för närvarande stängt på grund av snöbrist.

Tack för att ni inte promenerar i våra skidspår!  


Kontakta sidansvarig: Webmaster
Uppdaterad den 15 december 2017