Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Kultur och fritid

Skidtur i skymning, foto Kenneth Heldestad

Ett rikt urval av kultur- och fritidsaktiviteter är viktigt. För såväl gammal som ung finns många aktiviteter och arrangemang att ta del av i Lycksele.

På biblioteket kan du låna spännande och intressanta böcker eller sitta ner och koppla av en stund. Du kan gå på bio, besöka Skogsmuseet, ta del av ett brett utbud av föreningsaktiviteter eller njuta av en stunds avkoppling i något av våra inom- eller utomhusbad.
Dessutom erbjuds många idrotts- och musikevenemang året om.

Lycksele har många parker och grönytor där du kan ta en rogivande promenad samtidigt som du har vildmarken runt hörnet. Djupa skogar och virvlande vatten är inte långt borta. Kör snöskoter, jaga, fiska, plocka bär, paddla kajak, åk skidor eller gör en vandring i tyst och skön natur.

Kalender

 
Bild på pojke som pimplar
Lyckselenappet 2017

Tid: 11 mars 2017 11:00 - 14:00

Pimpeltävling på Umeälvens vinterväg. Tävlingen är indelad i tre klasser och barnklassen får en pimpelutrustning och deltagaravgift gratis. Första priset är 5 000 kronor.


Bild på regnbåge
Informationsmöte om Leader Lappland 2020

Tid: 15 mars 2017 18:30

Informationsmöte om vad Lappland 2020 innehåller, vad man kan söka stöd för och hur detta går till. Det finns möjlighet att ställa frågor eller boka tid för att diskutera projektidéer.


Bild på Jesus Christ Superstar logotyp
Jesus Christ Superstar

Tid: 30 mars 2017 - 02 april 2017

Andrew Liord Webbers rockopera Jesus Christ Superstar presenteras av Musikskolan, Estetiska Programmet och Svenska Kyrkan. Musikalen handlar om Jesus sista dagar och kommer sättas upp i Lycksele kyrka med lokala solister, sångare och musiker.Kontakta sidansvarig: Webmaster
Fotograf: Kenneth Heldestad
Uppdaterad den 17 januari 2017