Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Tävling - gör en kortfilm på max 59 sekunder

Skärmklipp från filmen Tävla och gör en kortfilm på 59 sekunder

Du som bor i Västerbotten och är mellan 13-30 år har chans att vinna 5 000 kronor. Vi söker smarta, kluriga, spännande, roliga, enkla eller svåra kortfilmer på temat "Laga, låna eller återanvänd - bli en Miljönär".

Haka på tävlingen! Enskilt eller i grupp/klass kan du göra filmer med enkla tips på hur vi kan göra vår planet till ett mer hållbart ställe. Tävligen pågår mellan 14 februari till 19 mars 2017.

 

Gör så här

Du kan göra filmen med din telefon, eller med mer avancerad utrustning om du har tillgång till det. Tävla enskilt eller i grupp/klass.

Ladda upp filmen på Youtube, Istagram eller Facebook och rubricera/tagga den med #miljönär och #återbruk så vi kan hitta den. Kom ihåg att dina konton måste vara öppna!

Vad kan du vinna

1:a pris 5 000 kronor, 2:a pris 3 000 kronor samt 3:e till 5:e pris 1 000 kronor. Eventuell skatt betalas av vinnaren.

Tävlingsregler

  • Max 59 sekunder film i format för webb.
  • Temat ska vara laga, låna eller återanvända.
  • Region Västerbotten, Kommunerna i Västerbotten och Avfall Sverige har rätt att publicera filmerna i sina olika kanaler, även ej vinnande bidrag.
  • Alla som är med på bild ska ha godkänt att filmen kan komma att publiceras.
  • Du/ni som gör filmen ska vara mellan 13-30 år och bo i Västerbotten.
  • Miljönär-loggan ska synas i filmen någonstans (Loggan finns att ladda ner från Region Västerbottens sida).
  • I ditt inlägg vill vi någonstans se en länk till www.miljönär.se.
  • Ladda upp filmen på Youtube, Instagram eller Facebook.
  • Tagga inlägget med #miljönär och #återbruk (använd även ordet Miljönär i rubriken på YouTube).
  • Det går även att skicka in filmen via e-post till tavling@vakin.se. Max 5 MB, annars i zippad mapp via www.sprend.com.

Prisutdelning och jury
Prisutdelning sker under vecka 13 eller 14, efter att juryn gjort sitt jobb. Juryn består av Simon Öhman Jönsson från filmbolaget Pixelera, Ingegerd Svantesson från Avfall Sverige och kommunikatörer från Samrådsgruppen Avfall i Västerbotten; Anette Hedman, Katarina Bergsten och Simone Andersson.

Vad är en Miljönär?
En Miljönär är smart – blir rik och räddar miljön samtidigt genom att LAGA, LÅNA och ÅTERANVÄNDA. Hitta idéer för din film på www.miljönär.se!

En märkning – Miljönär-vänlig – har tagits fram av Avfall Sverige och används av kommuner för att inspirera till hållbar konsumtion. Genom kampanjen och hemsidan uppmärksammas alla som gör det möjligt att laga, låna, återanvända, eller att på annat sätt minska avfallet. Där finns också en karta som visar verksamheter i Sverige som har fått märkningen.

Lycksele Avfall och Vatten AB är en av tävlingsarrangörerna
Samrådsgrupp Avfall är ett nätverk i Västerbotten, under Region Västerbotten som består av personer från kommunerna, som på olika sätt arbetar med miljö- och avfallsfrågor i länet.

Vi deltar i kampanjen ”Bli Miljönärvänlig”, initierad av Avfall Sverige, och den här tävlingen är en del i vår satsning.

Läs mer och se tävlingsregler på www.regionvasterbotten.se/miljonar.

 

Ytterligare inspiration:

#återbruk, #upcycling, #remake design, #återanvända, #delningsekonomi, #reparera… www.storyofstuff.org


Uppdaterad den 15 februari 2017