Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Ny verksamhetschef för utbildning

Marie Blomberg

Marie Blomberg blir ny verksamhetschef för Utbildningscentrum i Lycksele kommun. Det beslutade en enig Personalnämnd i går.

Nu är rekryteringsprocessen av en ny verksamhetschef till Utbildningscentrum avslutad. Rekryteringsgruppen förordade Marie Blomberg till tjänsten och det blev även Personalnämndens beslut.
- Det känns bra. Marie har en gedigen erfarenhet från liknande tjänster och är en engagerad och driven person som kommer att göra ett bra arbete, säger Anna-Lena Danielsson (S), nämndsordförande.

”Motorn i Lyckseles utveckling”
Marie Blomberg har lång erfarenhet av ledarskap inom skolväsendet. I dag arbetar hon som barn– och utbildningschef i Malå kommun och var innan dess skolområdeschef i Umeå kommun. Blomberg har även arbetat som rektor för både grundskola och gymnasieskola i Lycksele under ett par år.
- Tannbergsskolan är en bra skola och jag ser fram emot att fortsätta utveckla skolan och Lycksele kommun som helhet. Det är en strategisk tjänst och det är viktigt att vi är och förblir det utbildningsnav som vi är i inlandet. Tannbergsskolan är motorn i Lyckseles utveckling och jag ser fram emot att samverka med näringslivet i den här tjänsten, säger Marie Blomberg.

Tillträder i sommar
Marie Blomberg tillträder som verksamhetschef för Utbildningscentrum i Lycksele kommun till sommaren.


Uppdaterad den 10 april 2018