Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Nyheter

Här hittar du ett urval av nyheter från Lycksele kommun.

 
Elisabeth och Dan Ögren
Årets vinnare av Guldkalaset

17 november 2018

För åttonde året i rad arrangerades näringslivsgalan Guldkalaset i Lycksele den 16 november. Årets tema var ”Attraktiva Lycksele”. Här kan du se vilka Lyckseleföretag som prisades.


Karta över strandpromenadens sträckning
Förstudien om strandpromenad är nu färdigställd

16 november 2018

Lycksele kommun har tillstånd att anlägga en strandpromenad i centrala Lycksele. Nu är även den efterlängtade förstudien färdigställd.


Erik Grönwall och Simon Vikström
Idolvinnaren Erik Grönwall inspirerade Lyckseleelever

16 november 2018

I veckan var Erik Grönwall och Simon Vikström på Tannbergsskolan för att föreläsa om företagande och företagsamhet. I dag visar 15 UF-företag från Lyckseles gymnasieskola upp sina företagsidéer på Guldkalaset. 


Tannbergsskolans elever är laddade inför Tannbergsmässan
Tannbergsskolan visar upp sig

13 november 2018

Gymnasievalet för 2019 närmar sig och det har blivit dags för den årliga Tannbergsmässan. Där visar Tannbergsskolans elever och personal upp Lyckseles gymnasieutbildningar för niondeklassare från hela inlandet.


Utställning av modellbilar
Bilutställning inom daglig verksamhet

13 november 2018

Det är full aktivitet inom daglig verksamhet. Nyligen anordnades en bilutställning på Bryggaregatan med bröderna Marcus Arvidssons och Anton Gideonssons modellbilar i fokus.


Man med trumpet
Guldkalaset 2018

10 november 2018

Välkommen till Guldkalaset 16 november!

Guldkalaset är Lycksele näringslivsfest där företag och entreprenörer hyllas och uppmärksammas. Årets tema är Attraktiva Lycksele och både dags- och kvällsprogrammet är fullspäckat.


Musikkafé Röda Villan
Lyckat musikkafé på Röda villan

08 november 2018

Gårdagens musikkafé på Röda villan, där Kicks Törnlund stod för underhållningen, får många lovord. En aktivitet som ingår i Psykeveckans gedigna program. 


Bild på illustrerad nätverkskabel
Planerat fiberavbrott i Stadsnätet

05 november 2018

Stadsnätets abbonenter i Berglunda, Hälsingfors, Hedlunda, Tannbäck, Tannsele, Nytorp, Bocksliden, Vilan, Tuggensele och Ekorrsjö berörs av avbrottet 8-9 november.


Thor Rutgersson
Psykeveckan 2018

31 oktober 2018

Årets tema under Psykeveckan, som pågår under vecka 45, är våld i nära relationer. En av föreläsarna är Thor Rutgersson, mångsysslaren som bland annat är känd för boken "Allt vi inte talar om".


Fullmäktigeledamöter i Lycksele kommun
Nya fullmäktige justerade budgeten

30 oktober 2018

Fullmäktige har beslutat att justera den budget som fastställdes i juni. Den nya budgeten innebär bland annat tilldelning av medel för att utreda valfrihet inom stöd, vård och omsorg samt konkurrensutsättning av Lycksele kommuns verksamhet inom teknikområdet.


Bild på människor vid dialogträff
Dialogmöten och enkät om landsbygdsservice

26 oktober 2018

Nu pågår arbetet att kartlägga hur servicen ser ut på landsbygden och vilket behov som finns. Under oktober-december är det dialogmöten i sex byar som du kan delta vid. Du kan även svara på enkäten om landsbygdsservice.


Malin Berg
Ny plattform för e-tjänster i Lycksele

25 oktober 2018

Utvecklingen av offentliga e-tjänster har tagit fart runt om i Sverige. Nu har även Lycksele kommun lanserat en ny plattform för e-tjänster. En självserviceportal som ska förenkla tillvaron för både invånare, föreningsliv och näringsliv samtidigt som kommunens eget arbete effektiviseras.


Christer Rönnlund, Roland Sjögren
Lyckseles politiska ledning 2019-2022

24 oktober 2018

Det blir Christer Rönnlund (M), som efterträder Lilly Bäcklund (S) som kommunstyrelsens ordförande. Roland Sjögren (KD) blir vice ordförande. I dag presenterade alliansen den laguppställning som ansvarar för Lycksele kommun de kommande fyra åren.


Anna-Lena Danielsson
Stipendium med hälsa i fokus

24 oktober 2018

För att få elever att uppmärksamma hälsofrågor har Folkhälsorådet i Lycksele, tillsammans med Västerbottens läns landsting, instiftat ett stipendium för gymnasieelever.


Bild på tjejer som ska hoppa hopprep
Boka Tannbergshallen för period 2

24 oktober 2018

Nu är det dags att ansöka om tider i Tannbergsskolans sporthall för perioden 1 december till 15 mars. Ansökningstiden går ut den 5 november.


Ispelaren i Lycksele

15 oktober 2018

Ispelaren har sedan 1994 varit ett landmärke för Lycksele och 1999 uppnådde den rekordhöjd på 49,54 meter. Nu vill vi veta din åsikt om ispelaren och dess plats intill älven.


Barn som badar i bubbelpool
23 miljoner kronor i överskott väntas

10 oktober 2018

Det ekonomiska läget för Lycksele kommun är fortsatt bra. Delårsrapporten per 31 augusti pekar på ett överskott på cirka 23 miljoner kronor. Andra glädjande siffror är att antalet badtillfällen på den nyrenoverade simhallen har ökat med hela 43 procent.


Bild på kampanjmaterial för eMedborgarveckan
eMedborgarveckan i Lycksele

08 oktober 2018

I veckan, 8-14 oktober, är det eMedborgarveckan. Under veckan bjuder Lycksele kommun in till olika föreläsningar om e-tjänster och digital delaktighet.


Grete Vesteraas och Ulf Öhlund
Nya verksamhetschefer i Lycksele

05 oktober 2018

Grete Vesteraas blir administrativ chef och Ulf Öhlund blir verksamhetschef för samhällsbyggnad. Det beslutade Lycksele kommuns personalnämnd i går.


Svetsare
Så rankas Lyckseles företagsklimat

04 oktober 2018

Företagsklimatet går åt rätt håll i Lycksele. Lycksele kommun klättrar fem placeringar i Svenskt Näringslivs ranking över kommuners företagsklimat.


Foto på uppfart ramp Lycksele ÅVC
Lördagsöppet på ÅVC

04 oktober 2018

Återvinningscentralerna i Örträsk, Kristineberg och Lycksele har öppet nu på lördag. Lycksele Avfall och Vatten AB hälsar er välkomna med ert sorterade avfall.


Lokal trygghetsenkät 2018

01 oktober 2018

Polisen och kommunen samarbetar för att öka tryggheten för kommunens medborgare.


Träd som fällts av stormen
SMHI varnar för hårda vindar

26 september 2018

SMHI varnar för mycket hårda vindar i Västerbotten under onsdag eftermiddag och kväll. För kustlandet och inlandet har en klass 1-varning utfärdats. I södra Lapplandsfjällen är en klass 2-varning utfärdad.


Ungdomar som bryter arm
Vill inspirera ungdomar till rörelse

21 september 2018

För att få fler ungdomar i rörelse satsar Finnbacksskolan på att utveckla sina friluftsdagar. Som ett led i detta arbete har Lyckseles högstadieelever fått prova på 13 olika sommaraktiviteter. En dag som blev möjlig genom samverkan mellan flera aktörer.


Röjningsarbete på Forsdala

17 september 2018

Under hösten kommer det att utföras ett röjningsarbete på Forsdalaområdet. Syftet är att förbättra ljusinsläppet samt att göra området tryggare och mer attraktivt.

 


Skylt gång- och cykelväg
See - hållbarhetsveckan i Lycksele

17 september 2018

Under SEE-veckan, 17-23 september, uppmanar Lycksele kommun medborgarna att gå eller cykla till skolan, jobbet eller andra aktiviteter.


Bild på Robin och Ola vid den nyasfalterade multifunktionsbanan
Snart öppnar multifunktionsbanan

16 september 2018

Öppnandet av Lyckseles nya multifunktionsbana närmar sig. Asfalteringen är klar och innan det är dags för slutbesiktning arbetas det med stödkanter, skyltning och konstsnöanläggning.


Ungdomar i oskärpa
Lycksele startar egen HVB-verksamhet

14 september 2018

Lycksele kommun startar HVB-verksamhet för ungdomar i egen regi. En verksamhet som ska bedriva behandling, omvårdnad, stöd och fostran. Det beslutade en enig Socialnämnd i onsdags.


Ishallen
Allmänhetens åkning i ishallen

12 september 2018

Allmänhetens åkning är ett populärt inslag i ishallen. Vecka 38 öppnar ishallen för allmänheten. Här finns tiderna som gäller fram till 23 december 2018.


grafisk bild
Ingivning av Ungdomshälsan

12 september 2018

Den nya Ungdomshälsan har officiell invigning 19 september.


Monica Norén
Ny verksamhetschef för utbildning

11 september 2018

Monica Norén blir ny verksamhetschef för Utbilningscentrum i Lycksele kommun.
- Jag är glad och stolt över att ha fått detta förtroende, säger hon.


Calle Franklin informerar
Byggmax etablerar sig i Lycksele

05 september 2018

Byggmax etablerar sig i Lycksele. Det bekräftade Blombergs Fastigheter under fredagens frukostmöte med näringslivet.
- Det är jätteroligt med en ny etablering. Nu ska vi se till att iordningsställa och bygga klart på området innan vi ger oss in i nästa utmaning, säger fastighetsägaren Joacim Blomberg.


Brand på ÅVC
Lycksele ÅVC tillfälligt stängd

05 september 2018

För närvarande är Lycksele avfallsanläggning och Återvinningscentral stängd på grund av brand. Uppdaterat: Idag torsdag, 6 september, är Lycksele ÅVC öppen ordinarie tid.


Bild på barn på vuxens axlar
Start för nya föräldraträffar

29 augusti 2018

Stödteamet Navet som jobbar med föräldrastöd och andra insatser riktade till unga och familjer - erbjuder föräldraträffar enligt metoden "Alla barn i centrum" som bygger på 4 gruppträffar med utbildade gruppledare.


Nytt staket mellan torget och grusparkeringen
Förändringsarbete i centrum

28 augusti 2018

Lyckseleborna vill ha mer grönska och fler sittplatser i centrum. Det finns även önskemål om en avgränsning av grusparkeringen på kvarteret Köpmannen. Det har Lycksele kommun tagit fasta på och gradvis förändrar vi nu centrumbilden.


barn som promenerar med vuxen
Medborgarundersökning i Lycksele

28 augusti 2018

Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning. Undersökningen utförs på uppdrag av Lycksele kommun och syftar till att mäta invånarnas attityder till verksamheterna i kommunen, hur det är att bo och leva där samt vilket inflytande invånarna upplever att de har.


Stadsparad
Tack för era inspel om Lycksele!

27 augusti 2018

Vilket engagemang det finns i Lycksele! Vi har fått in många förslag på hur vi kan göra Lycksele mer attraktivt. Stort tack till alla som bidragit! När materialet har sammanställts ska ni även få ta del av det.


Koden 33 41 07
Tyck till om Lycksele via menti.com

24 augusti 2018

Här finns länk, kod samt instruktioner till den undersökning som just nu visas live på storbild på torget i Lycksele. Frågeställningen lyder "Hur kan Lycksele bli mer attraktivt?


Linda Algotsson
Besök oss under "En dag på stan"

23 augusti 2018

Hur kan Lycksele bli mer attraktivt? Under ”En dag på stan”, lördag 25 augusti klockan 10.00-15.00, finns vi på torget för att höra vad du tycker. 


Bild på sandstensvägens björkar
Sandstensvägen får nya björkar

17 augusti 2018

Under sensommaren kommer björkarna efter Sandstensvägen att bytas ut. Detta på grund av trädens vitalitet och nuvarande placering.


Väg
Ändrad avgångstid för bussen Bjurholm-Knaften-Lycksele

14 augusti 2018

På grund av vägarbete mellan Knaften och Lycksele kommer busslinje 39 att få tidigarelagd avgångstid från Bjurholm. Detta gäller under höstens första skolveckor.


Inmätningar av byggnader

14 augusti 2018

Just nu pågår ett arbete med att mäta in och inventera byggander i Lycksele, detta för att uppdatera kommunens digitala kartor till Lantmäteriet.


Bild på illustrerad nätverkskabel
Planerat fiberavbrott vid Bocksliden

14 augusti 2018

För Stadsnätets abonnenter i området från Bocksliden till Ekorrsjö kommer det att vara avbrott i internetförbindelsen under torsdag och fredag den 16-17 augusti.


Bild på elev samt elever i bakgrunden på Tannbergsskolan
Skolstart höstterminen 2018

13 augusti 2018

Höstterminen 2018 börjar måndag den 20 augusti. Här finns information om vilka uppropstider som gäller för de olika skolorna.


Bild på utemiljö vid Finnbacksskolans park
Parken vid Finnbackskolan

10 augusti 2018

Parken nedanför Finnbackskolan har renoverats och finns tillgänglig för både elever och allmänheten. Arbetet fortsätter under hösten med nya sittbänkar samt en scen.


Bild på kabel och spade
Ledningskollen - kolla innan du gräver

08 augusti 2018

Här i sommartider sker det många markarbeten. För att skydda ledningar mot avgrävningar kan du använda Ledningskollen, en tjänst som är gratis.


Bild på öppen eld där man kan grilla
Eldningsförbud och bevattningsförbud upphävs

07 augusti 2018

I dag den 7 augusti har eldningsförbudet samt bevattningsförbudet upphävts i Lycksele kommun. 


Bild på lekplats vid Fiskalvägen
Årlig upprustning av lekplatser

31 juli 2018

Under 2018 kommer några lekutrustningar på Lycksele kommuns allmänna lekplatser att bytas ut. Detta efter önskemål från allmänheten samt att gamla utrustningar som inte går att laga ersätts med nya.


Eld
Eldningsförbud 31 juli 2018

31 juli 2018

Angående eldningsförbudet i Lycksele kommun. Här finns information om vad som gäller från och med 31 juli.


Bild på skogsbrand
Totalt eldningsförbud i Västerbottens län

26 juli 2018

Från och med fredag den 27 juli råder ett totalt eldningsförbud utomhus i Västerbottens län. Förbudet omfattar alla platser inklusive egen tomt samt inkluderar alla typer av grillar, campingkök och annan öppen eld utomhus.


Watercross
Motorveckan är i full gång i Lycksele

25 juli 2018

Vecka 30 är även känd som Motorveckan i Lycksele. Ett stort arrangemang som väntas locka 60 000-70 000 besökare till vår stad. Den 26-27 juli finns även Lycksele kommun på torget och på Ansia för att marknadsföra sig som arbetsgivare. Kom gärna och träffa oss!


Bild på numret till 113 13
Informationsnummer till SOS Alarm

20 juli 2018

113 13 är Sveriges informationsnummer vid stora olyckor och kriser. Du kan ringa 113 13 för att både få och lämna information och numret är tillgängligt dygnet runt årets alla dagar. Numret är till för att minska belastningen på nödnumret 112 vid stora händelser.


Bild från sommarplanteringen på röda blommor
Sommarplantering i regnbågens färger

18 juli 2018

Varje år utsmyckas Lycksele med sommarblommor runt om i staden. I år har planteringarna efter gågatan och på torget inspirerats av regnbågens färger.


Bild på skogsrök efter att brand blivit släckt
Känner du att det luktar brandrök?

18 juli 2018

Just nu är det inga pågående bränder i Lycksele. Från andra bränder kan det komma röklukt. Om du har funderingar kring röklukt är det viktigt att du ringer till rätt telefonnummer.


Bild på en öppen eld vid grillplats
Förtydligande av eldningsförbud

17 juli 2018

Eldningsförbudet skärps nu till att omfatta all eldning utomhus från och med i dag den 17 juli. Förbudet gäller inte eldning på din egen tomt med kol-, gasol eller elgrill på en hårdgjord yta.


Fokus på solel och hållbar transport

17 juli 2018

Nu går landets kommunala energi- och klimatrådgivare ihop för att öka kunskapen om hållbara transporter och solel. Fram till hösten 2019 erbjuds privatpersoner, organisationer och företag fördjupad rådgivning av sin kommunala energi- och klimatrådgivning.


Bild på Svevias flagga
Störning väg över Rusforsdammen

16 juli 2018

På grund av servicearbete kommer väg AC 12027, delen över Rusforsdammen, vara avstängd för trafik mellan 6 augusti och 12 december under vardagarna.


Bild på människor som pratar
Företagare har fått enkät om myndighetskontakter

12 juli 2018

Kommunen deltar i undersökningen "INSIKT". Där har företagare som haft myndighetskontakter under första halvåret 2018 möjlighet att svara på en enkät om sin upplevelse.


Vattenkanna
Bevattningsförbud i Lycksele kommun

12 juli 2018

Från och med torsdag den 12 juli råder bevattningsförbud i Lycksele kommun. Detta på grund av den senaste månadens torra väder och höga vattenförbrukning.
Uppdaterat: Från och med tisdag 7 augusti råder det inte bevattningsförbud i Lycksele kommun längre.


Bild på skogsbrand
Eldningsförbud i Lycksele kommun

10 juli 2018

Från och med tisdag 10 juli klockan 13.00 råder eldningsförbud i Lycksele kommun. Detta på grund av den höga brandrisken i skog och mark.


Bild på mobiltelefon
Telefonsamtal om brandsäkerhet

10 juli 2018

Falsk telefonförsäljare ringer och utger sig för att vara Myndigheten för samhällsskydd och beredskap vid kontroll av brandsäkerhet. Skulle du få ett sådant samtal ska du avsluta samtalet snarast.


Simbassäng
Nya avgifter för fritidsanläggningar

09 juli 2018

Från och med 1 september gäller nya avgifter för att nyttja kommunens fritidsanläggningar. Då får även Lycksele kommuns pensionärer besöka simhallen till rabatterat pris.


Bild på deltagare vid seniorträff
Seniorträff med blandat innehåll

06 juli 2018

I maj anordnade Lycksele kommun en seniorträff på Medborgarhuset. En eftermiddag som innehöll både inspirationsföreläsning, information och diskussion kring olika frågor.


Ett glatt gäng människor
Följ arbetet med attraktiva Lycksele

04 juli 2018

Nu kan du följa arbetet kring attraktiva Lycksele här på hemsidan. Många processer är igång och parallellt med detta pågår rekrytering av en projektledare.


Sommarskog
Allemansrätten - detta gäller

02 juli 2018

Äntligen är det sommar och med sommaren kommer många frågor om allemansrätten. Det finns vissa saker du måste tänka på när du är ute och vandrar, campar, klättrar, plockar blommor eller gör något annat i naturen. 


Äldre dam myser med häst
Hästbesök på äldreboendet Skytten

29 juni 2018

Hästveckan inleddes i dag med hästbesök på äldreboendet Skytten. Där fick ett 30-tal pensionärer mata hästarna med äpplen och morötter. Ett väldigt uppskattat besök.


Stadsmusikanterna

29 juni 2018

Du kanske redan har lagt märke till dem? Stadsmusikanternas turné runt om i Lycksele är i full gång. Stadsmusikanterna är en del av Lycksele kommuns feriepraktikverksamhet och består i år av fyra ungdomar och en ledare. 


Torget i Lycksele, rullstolsburen person, barn som leker
Inför ledsagaravgift

28 juni 2018

Kommunfullmäktige har beslutat att införa avgift för ledsagarservice. Avgiften gäller från och med 1 augusti 2018.


Bild på lila blommor och gröna blad
Kommunens sommaröppettider

27 juni 2018

I sommartider är det ändrade öppettider och semesterstängt inom vissa verksamheter.


Lyckseles stadshus i sommarskrud
Mål och budget fastställd för 2019

26 juni 2018

Kommunfullmäktige har fastställt Lycksele kommuns rambudget för 2019. Både socialnämnden och utbilningsnämnden får utökade budgetramar och bedöms i och med detta få rimliga förutsättningar att bedriva sina verksamheter under de kommande åren.


Vatten i kran
Driftstörning Forsdala 2018-06-26

25 juni 2018

Under tisdagen kan missfärgat vatten uppkomma i Forsdalaområdet på grund av reparationsarbete på Kvartsvägen. Uppdaterat 18-06-26 klockan 12:40 Vattnet åter till samtliga.


Midsommarfirande på Gammplatsen
Glad midsommar!

21 juni 2018

Lycksele kommun vill önska dig en glad midsommar. På Gammplatsen och hembygdsområdet i Örträsk finns möjlighet till gemensamt firande för den som önskar.


Tjej vid dator
Stipendium för examensarbete

20 juni 2018

Som studerande vid universitet eller högskola har du möjlighet att få stipendium av Lycksele kommun för ditt examensarbete.


Avfallsbil tömmer fritidshuskärl
Avfallshämtning och ÅVC öppet vecka 25

19 juni 2018

Under midsommarveckan är det några ändringar i öppettiderna på återvinningscentralerna. Däremot töms avfallskärlen på ordinarie hämtdag


Ljung
Eldningsförbudet upphävs i Lycksele

18 juni 2018

Räddningschefen i Lycksele har beslutat att häva eldningsförbudet från och med i dag, måndag 18 juni.


Bild på illustrerad nätverkskabel
Planerat internetavbrott i Stadsnätet

15 juni 2018

För Stadsnätets abonnenter kommer det att vara avbrott i internetförbindelsen under onsdagkväll samt torsdagen den 20-21 juni.


bild på blommor och en ruta med text
Maj-Lise är årets eldsjäl och glädjespridare

14 juni 2018

Maj-Lise Nilsson fick mottaga priset "Årets eldsjäl och glädjespridare" för sitt engagemang för barn, unga och äldre personer med funktionsvariation.


Bild på när det är terrängkört i myr och skog
Vart får du köra terrängfordon och vattenskoter?

12 juni 2018

Har du ett terrängfordon eller en vattenskoter behöver du känna till de regler som finns för körning i naturen.


Bild på ferieungdomar som arbetar på Badparken
Sommarens feriepraktik startar idag

11 juni 2018

I dag börjar närmare 80 ungdomar sin feriepraktik. För många ungdomar är detta det första steget in i arbetslivet.


Lycksele femma i Fokus "Bäst att bo"

05 juni 2018

Lycksele placerar sig i toppen i rankingen "Bäst att bo". Det är i kategorin glesbygd som Lycksele återfinns på femte plats. 


Grafisk bild med text
Sommarlovsaktiviteter

05 juni 2018

Snart är det sommarlov för Lyckeles barn och ungdomar och vi hoppas att det blir fyllt med roligheter och upplevelser. 


Bild från annons om sommarfröjd
Sommarfröjd inbjuder seniorer 65+

04 juni 2018

Onsdag den 13 juni är det dags för årets sommarfröjd, en eftermiddag där seniorer 65 år eller äldre inbjuds. I år firar även arrangemanget 5-års jubileum.


Anders Eriksson
Ny fastighetschef i Lycksele kommun

01 juni 2018

Nu är rekryteringen av en ny fastighetschef i hamn. Det blir företagsledaren Anders Eriksson som tillträder tjänsten den 3 september. 
- Det känns jätteroligt. Det här uppdraget ser jag fram emot, säger han.


Foto avfallsbil
Avfallshämtning och ÅVC-öppet vecka 23

01 juni 2018

Till veckan har Örträskområdet ändrad hämtdag samt Lycksele ÅVC är stängd 6 juni.


Första spadtagen tas av Lars Ohlson, Anders Nilsson, Sonny Lekander och Sven Roosqvist.
Första spadtaget för nya Forsdalaskolan

31 maj 2018

I dag var det officiell byggstart för satsningen på Forsdalaskolan. Där investerar Lycksele kommun både i renovering av befintliga lokaler och en stor tillbyggnad i två plan. Allt för att skapa en bättre miljö för elever och personal och för att möta framtidens behov med ett ökat elevunderlag.


Kvinnor vid incheckningen på Lycksele flygplats
Flygtrafiken återupptas 1 juli

31 maj 2018

Den 1 juli återupptas flygtrafiken till och från Stockholm/Arlanda. Trafikverket har beslutat att tilldela trafiken till svenskägda flygoperatören Amapola Flyg AB. Från och med nästa vecka går det att boka flygbiljetter. 


Elin Larsson, samordnare folkhälsa Lycksele kommun
Torsdag den 31 maj - Tobaksfria dagen

30 maj 2018

Folkhälsorådet arbetar för ett nikotinfritt samhälle där både vuxna och ungas hälsa står i fokus. Som ett led i detta arbete ska Folkhälsorådet tillsammans med landstinget finnas på plats på torget i samband med Lyckseles största motionslopp - Guldruschen.


Bild på fotboll
Ansök om tider i kommunens lokaler

30 maj 2018

Nu är det hög tid att ansöka om tider i kommunens lokaler och anläggningar för säsongen 2018-2019, undantag för Tannbergshallen där du kan ansöka till och med 30 november 2018.


Linda Orädd, beredskapssamordnare
Kom och prata krisberedskap med oss

29 maj 2018

Vill du diskutera krisberedskap eller se vad en krislåda kan innehålla? Då är du välkommen till kommunhuset på torsdag den 31 maj. 


Skogsbrand
Eldningsförbud i Lycksele kommun

28 maj 2018

Från och med tisdag 29 maj klockan 08.00 råder eldningsförbud i Lycksele kommun. Detta på grund av den höga brandrisken i skog och mark.


Hand som håller i den nya broschyren
Krisberedskapsveckan 2018

28 maj 2018

I dag startar årets krisberedskapsvecka. Regeringen gav våren 2017 MSB i uppdrag att öka privatpersoners kunskap om krisberedskap, höjd beredskap och ytterst krig. En del i den satsningen är broschyren Om krisen eller kriget kommer. En broschyr som snart landar i din brevlåda.


Bild med textruta där det står Dina personuppgifter
Så hanterar kommunen dina personuppgifter

25 maj 2018

I dag träder den nya dataskyddsförordningen i kraft. Lycksele kommun har arbetat med anpassning av vår personuppgiftshantering mot den nya förordningen.


Ponderosavägen öppen för trafik

24 maj 2018

Ponderosavägen är återställd och åter öppen för trafik.


Vindkraftverk
Information om vindkraftsbygge

23 maj 2018

I morgon arrangeras ett informationsmöte om arbetet med att bygga en av Sveriges största vindkraftanläggningar på Blakliden och Fäbodberget.  


Foto på ramp Lycksele ÅVC
Lördagsöppet på ÅVC den 26 maj

22 maj 2018

Vårstädat i trädgården, garderoben, källaren, garaget eller vinden? Välkomna till våra återvinningscentraler med ert sorterade avfall. Lycksele Avfall och Vatten AB


kvinna går mot flygplatsen
Nödförfarande öppnar för flygtrafik

18 maj 2018

Flygtrafiken ska komma i gång så snart som möjligt på Lycksele flygplats. Det framkom vid dagens presskonferens med regeringen och Trafikverket. Nu ligger fokus på att få en operatör som tar över flygningarna.


Vill du vara med och vårstäda Lycksele?

17 maj 2018

Flera skolor i Lycksele kommun har anmält sig till skräpplockarkampanjen Håll Sverige Rent. Under vecka 22 kommer det att finnas soppåsar på kommunhuset för dig som vill vara med och vårstäda med oss.

 


Lycksele flygplats
Ingen flygtrafik på Lycksele flygplats

16 maj 2018

På grund av att flygbolaget Nextjet begärts i konkurs har vi ingen flygtrafik på Lycksele flygplats. Vi beklagar situationen för de resenärer som drabbas. Frågan är högt prioriterad av Lycksele kommun och Lycksele flygplats.


Tjärhovet
Tjärhovet och gamla brandstation rivs

16 maj 2018

Tekniska nämnden i Lycksele kommun har beslutat att riva fastigheterna på kvarteret Tjärhovet. Detta för att möjliggöra en utveckling i Lycksele.


Föräldrar med sina barn
Familjecentral firar tio år i Lycksele

14 maj 2018

Tillsammans med Västerbottens läns landsting bedriver Lycksele kommun en familjecentral sedan 2008. En del i detta är en öppen förskola som utvecklats till en mötesplats för nya Lyckselebor.


Människor vid Djupskolavan
Seniorträff i Lycksele 17 maj

09 maj 2018

Har du fyllt 65 år och är pensionär? Har du funderat över hur din framtid ser ut? Lycksele kommun bjuder in seniora medborgare till ett mötesforum där vi ska inspireras av föreläsare, få information om olika situationer man ställs inför som äldre i samhället.


Foto på sidlastare
Avfallshämtning samt ÅVC:s öppettider vecka 19

08 maj 2018

Tillfälliga ändringar av tömningsdag för landsbygden samt ändrad öppendag på Kristineberg ÅVC. Trevlig helg, Lycksele Avfall och Vatten AB 


Ponderosavägen avstängd

04 maj 2018

På grund av höga vattenflöden vid Lycksbäcken är Ponderosavägen avgrävd.


Lennart Melin, Gunilla Johansson, Lena Backlund
Nyinvigning av Röda villan i Lycksele

03 maj 2018

Röda Villan är en daglig verksamhet som vänder sig till personer med psykisk eller psykosocial ohälsa. Nyligen invigdes Röda villans nya lokaler – en plats som utgör en viktig träffpunkt i Lycksele.  


Frida Hermansson i tävlingsmomentet.
Guld till Tannbergsskolan på yrkes-SM

02 maj 2018

Tannbergsskolan vann nyligen guld på Yrkes-SM genom Frida Hermansson. Frida, som går gymnasiesärskolans program ”Hälsa, vård och omsorg”, vann delat guld med elever från Uppsala.


Region 10:s logotyp tillsammans med en karta över de kommuner som ingår
Region 8 blir Region 10

27 april 2018

Under ett flertal år har åtta inlandskommuner i Västerbottens län samverkat för att stärka kommunernas roll och utveckling i inlandet. Då fler kommuner, från Åsele i söder till Arjeplog i norr, valt att söka sig till samarbetet, byts nu namnet till Region 10.


Foto över rampen på Lycksele ÅVC
Öppettider och avfallshämtning valborgsveckan

26 april 2018

Öppettiderna är tillfälligt ändrade på Lycksele ÅVC. Däremot töms avfallskärlen på ordinarie hämtdagar. Trevlig helg, Lycksele Avfall och Vatten AB


Ledamöter i fullmäktige
Ny politisk organisation från 2019

26 april 2018

För mandatperioden 2019-2022 har kommunfullmäktige fastställt en ny politisk organisation - en nämndmodell med fasta beredningar.


Stadshuset med monument
Lycksele kommuns årsredovisning 2017

25 april 2018

När 2017 års verksamhet summerats ihop blir Lycksele kommuns resultat 41,3 miljoner kronor. Det innebär att kommunen uppfyller god ekonomisk hushållning. Något som även bekräftas av revisionen som granskat årsredovisningen.


Familj som besöker stadsparken i Lycksele
Informationskväll om kontaktperson

23 april 2018

Har du intresse av att bli kontaktperson eller kontaktfamilj? Den 25 april arrangerar Individ- och familjeomsorgen en informationträff om hur ett sådant uppdrag fungerar. 


Bild på karta över isvägen i Siksele
Isvägen i Siksele är stängd

20 april 2018

Isvägen för biltrafik i Siksele är stängd.


vatten från kran
Driftstörning - Forsdala

20 april 2018

En vattenläcka har under natten mot fredag, 20 april, uppstått på Granitvägen i Lycksele.
Uppdaterat fredag 20 april klockan 15:20: Läckan lagad.


Irene Gustafsson tar emot priset
Ännu ett guldpris till Skogsmuseet

19 april 2018

Skogsmuseet i Lycksele har återigen prisats nationellt. Varje år delar UtställningsEstetiskt Forum ut ett guldpris för en särskilt bra insats inom museiutställningar. I år gick priset till Skogsmuseet i Lycksele.


Bild på grusväg
Nedsatt bärighet på enskilda vägar

18 april 2018

På grund av tjällossning är bärigheten nedsatt på de enskilda vägarna. Bruttovikten för vägarna är 7 ton.


Bild på pratbubbla med texten Ge förslag
Företag kan tycka till om ny upphandlingspolicy

17 april 2018

Som företag erbjuds ni möjlighet att tycka till om förslag till ny upphandllingspolicy.


Ingrid Sjöberg, Tina Thörner, Helena Österlind, Tobias Thomsson
Satsar på jämställd arbetsmarknad

12 april 2018

Arbetsmarknaden är könssegregerad i Västerbottens inland. Undersökningar visar att ungdomar till stor del väljer gymnasieutbildning som upprätthåller denna struktur. För att ge dem större kunskap om yrkeslivet i stort drivs nu projektet ”Jämställd arbetsmarknad i Region 8”.


Gågatan i Lycksele under testperioden
Gågatan hålls stängd för biltrafik

10 april 2018

Gågatan kommer fortsättningsvis att hållas stängd för fordonstrafik. Det beslutade miljö- och samhällsnämnden i dag utifrån den utvärdering som genomförts.


Bild på isvägen där isen har sämre bärighet och vatten på sig
Isvägen över Umeälven stängd

10 april 2018

I går ständes isvägen över Umeälven på grund av att det är isigt och att det rinner ner tövatten på isen.


Tjej spelar trumpet
Bidrag till kulturföreningar

09 april 2018

Kulturföreningar kan ansöka om verksamhetsbidrag till och med 15 april i år.


Fullmäktigeledamöter sammträder
Föreslår ny politisk organisation

04 april 2018

För mandatperioden 2019-2022 föreslår kommunstyrelsen att fullmäktige ska fastställa en ny politisk organisation - en nämndmodell.


Flygfoto Vindelälven
Vindelälven-Juhtatdahka rekommenderas bli biosfärområde

03 april 2018

Programkommittén för Biosfärprogrammet rekommenderar Sveriges regering att nominera Vindelälven-Juhtatdahka som kandidater för att utnämnas till Unescos biosfärområden.


Spola vatten i handfat
Driftstörning Knaften

30 mars 2018

En vattenläcka har uppstått i Knaften under natten. För närvarande är samtliga utan vatten. Läckan kommer att åtgärdas så snart vi kan. Uppdatering 2018.03.31 klockan 21.00: Vattenläckan är lagad.


Flera post-it-lappar med viktiga värden för Lycksele uppsatta på en vägg
Nu utvecklar vi attraktiva Lycksele

29 mars 2018

Startskottet för ett attraktivare Lycksele har gått. En mängd olika aktörer, som brinner för att utveckla Lycksele, har under tre intensiva dagar diskuterat dåtid, nutid och en önskad framtid. 
- Det finns ett enormt engagemang och det känns väldigt bra att det är så många som vill bidra till ett ännu bättre Lycksele, säger Ingela Gotthardsson, kommunchef.


Fasad stadshuset med Lycksele kommuns logotyp
Investeringsbudgeten utökas

28 mars 2018

Den påbörjade investeringen på Forsdalaskolan har visat sig bli dyrare än den initiala kostnadsbedömningen. Ombyggnationen är nödvändig för att säkerställa en fungerande verksamhet och nu föreslår kommunstyrelsen att fullmäktige ska utöka investeringsbudgeten för 2018-2019.


Gågatan i Lycksele en sen kväll i mars
Gågatan stängs för motortrafik

28 mars 2018

Testperioden för gångfarts­området på Storgatan avslutas sista mars 2018. Det innebär att motortrafik inte längre är tillåten på gågatan i Lycksele. 


Vinderbild av rampen Lycksele ÅVC
Öppettider och avfallshämtning under påsken

26 mars 2018

Avfallshämtningen under påsken sker på ordinarie hämtdagar, däremot är öppettiderna på ÅVC ändrade i Örträsk och Kristineberg. 
Glad Påsk önskar Lycksele Avfall och Vatten AB


Gågatan i Lycksele.
Biltrafiken på gågatan ska utvärderas

23 mars 2018

Nu är det dags att utvärdera din upplevelse av gångfartsområdet på gågatan. Vi hoppas att du tar dig tid att dela med dig av dina synpunkter och upplevelser rörande testperioden.


Logotyp för Earth hour
Lycksele kommun deltar i Earth Hour

23 mars 2018

Lycksele kommun deltar i Earth Hour genom att släcka gatubelysning i centrumkärnan lördag 24 mars 20.30-21.30. Detta för att uppmärksamma klimatfrågan och för att visa att vår planet är viktig.


Bild på bron över Lycksbäcken
Samråd för bro över Lycksbäcken

23 mars 2018

Samråd för vattenverksamheten kring bron där Ponderosavägen korsar Lycksbäcken. För att möjliggöra anläggande av ny bro samt höja vägbanan.


André Sandström
Klart med ny vd för Industrihus

22 mars 2018

Det blir André Sandström som efterträder Oswald Öjebrandt som vd för Lycksele industrihus AB. 
- Det känns spännande på många sätt, säger André Sandström.


Bild på illustrerad nätverkskabel
Internetavbrott i Hedlundaområdet

21 mars 2018

Avbrott i Lycksele stadsnät torsdag den 22 mars mellan klockan 18.00 och 20.00 för boende i eller kring Hedlunda.


Bild på Anna och besökare vid disken för eRUM
Servicecenter med handledning i digitala ärenden

16 mars 2018

Till veckan invigs eRUM Lycksele. Ett digitalt servicecenter som är en plats där personer kan få hjälp och vägledning med digitala ärenden samt tjänster.


Sträckning som är aktuell för strandpromenad
Dialog om strandpromenad längs älven

15 mars 2018

Lycksele kommun har tillstånd att anlägga en strandpromenad i centrala Lycksele. Nu ska en förstudie genomföras för en gång- och cykelväg längs E12:an och din åsikt är viktig för oss.


Ishallen
Ishallen stängd 9-13 mars

09 mars 2018

På grund av snömängden på taket är det av säkerhetsskäl beslutat att stänga ishallen 9-13 mars. Uppdaterat 13 mars: Ishallen är nu öppen som vanligt.


Barn som pimplar
I helgen väntar Lyckselenappet

08 mars 2018

Så här års arrangeras flera fisketävlingar runt om i Lycksele kommun. På söndag är det dags för det populära Lyckselenappet - en pimpeltävling på Umeälvens vinterväg. 


Polishuset i Lycksele
Tillfällig vapenamnesti i Sverige

08 mars 2018

Mellan den 1 februari och 30 april 2018 gäller en tillfällig vapenamnesti i Sverige. Då kan den som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition lämna in det till polisen. Den som lämnar in vapen under amnestin straffas inte för innehavet och har rätt att vara anonym.


Ungdomar och lärare som deltar i friluftsdag
Idrottens dag för Lyckseles ungdomar

06 mars 2018

Finnbacksskolan satsar på att utveckla skolans friluftsdagar. Som ett led i detta arbete har Lyckseles högstadieelever fått prova på flera olika idrotter. En dag som blev möjlig genom samverkan mellan flera aktörer. 


Bilar färdtjänst
Ny riktlinje för färdtjänst

06 mars 2018

Sedan 1 mars 2018 gäller nya förutsättningar för färdtjänst. Nu kan man beställa färdtjänst samma dag som man ska åka. Detta under förutsättning att beställning av resan sker minst en timme innan avresa. 


grafisk bild sportlov 2018
Lovaktiviteter i Lycksele

01 mars 2018

Vad händer på lovet? Den frågan ska lättare få svar genom satsningen på en samlad informationssida om aktiviteter för barn och unga på samtliga skollov. Arbetet med sidan är under kontinuerlig utveckling och målet är att fler ska kunna ta del av en aktiv fritid.


Feriepraktik 2018

26 februari 2018

Nu kan skolungdomar lämna in en ansökan om feriepraktik i sommar.


Invigning av ny förskoleavdelning
Lyckseles barnaskara växer

23 februari 2018

Det föds betydligt fler barn i Lycksele nu än för tio år sedan. Det senaste året har två nya förskoleavdelningar öppnat i Lycksele – just för att kunna möta det ökade trycket inom barnomsorgen.
– Det går bra för Lycksele nu, säger Lars Ohlson, ordförande i Utbildningsnämnden.


Håkan Svaleryd, ekonomichef Naturvårdsverket
Nu kan du ansöka om ladda-hemma-stöd

22 februari 2018

10 000 kronor – så mycket kan en privatperson få i bidrag för att installera en laddstation för elbil i anslutning till sin fastighet. Ansökan görs via Naturvårdsverkets webbplats.


Lättläst på hemsidan

21 februari 2018

Nu finns en del av Lycksele kommuns information på lättläst svenska. Det innebär att innehållet är anpassat för att vara lätt att läsa och förstå. 


Glad kvinna
Rekryteringsmässa i Lycksele

20 februari 2018

Söker du arbete? Då ska du besöka Medborgarhuset i morgon. Där arrangerar Arbetsförmedlingen en rekryteringsmässa som riktar sig både till alla som söker sommarjobb och till dem som söker mer varaktiga anställningar.


Tvättar händerna
Bidra till att minska smittspridning

20 februari 2018

Det är inte för intet som februarimånad även kallas vabruari. Den här tiden på året kantas av mycket sjukdomar bland annat på våra förskolor. Därför vill vi uppmärksamma er på Lycksele kommuns hälsopolicy.


Bockslidens skidanläggning
Bocksliden är stängd 17-18 februari

14 februari 2018

I helgen anordnas en FIS-tävling i Bocksliden. Det innebär att skidanläggningen inte är öppen för allmänheten den 17-18 februari.


Resenärer på buss
Bättre pendlingsmöjlighet till Lycksele

12 februari 2018

Kollektivtrafiken mellan Vindeln kommun och Lycksele kommun förbättras. Det innebär att de ungdomar i Vindeln som vill studera vid Tannbergsskolan kan dagspendla till Lycksele. 


Skylt parkeringsförbud
Parkeringsförbud på centrala gator

12 februari 2018

För att öka framkomligheten råder det nu parkeringsförbud på båda sidor på tre adresser i centrala Lycksele. De gator som berörs är delar av Holkvägen, Villarydsvägen och Grubbgatan. 


Julia Lundgren, Alva Zakrisson, Isak Sjödin, Martin Blomberg.
Lycksele arrangerar USM i skidor

08 februari 2018

I helgen avgörs Ungdoms-SM i skidor i Lycksele. Arrangörsklubben Lycksele IF har fyra deltagare med som tillsammans med cirka 270 ungdomar vill prestera sitt yttersta i Tannbergets terräng.


Lilly Bäcklund och Ardalan Shekarabi i samtal på Medborgarhuset
Ministerbesök i Lycksele

07 februari 2018

Civilminister Ardalan Shekarabi besökte Lycksele kommun i dag. 
- Jag blir alltid inspirerad av att vara i Lycksele. Det finns så mycket engagemang och drivkraft här och i den här delen av Sverige, säger han. 


Eric Lundström
38 miljoner kronor i överskott

07 februari 2018

Lycksele kommuns resultat 2017 är 38,2 miljoner kronor. Det är framför allt betydligt högre skatteintäkter än budgeterat som bidrar till resultatet.


Samisk flagga
Vi firar den samiska nationaldagen

05 februari 2018

Lycksele kommun - Liksjuon Kommuvdna - firar den samiska nationaldagen med tal, ungdomskör och flagghissning på torget. 


Bild på text där det står segt internet i en ruta
Internetstörningar i länet

05 februari 2018

I länet är det störningar i internettrafiken. Felsökning har påbörjats.

Uppdatering klockan 10.59: Felet är åtgärdat.


Pulkbacken på torget i Lycksele
I år blir det en snöborg på torget

01 februari 2018

I år kommer det att se annorlunda ut på torget. I stället för den stora pulkbacken ska Lycksele kommun anlägga en mindre backe i form av en snöborg. 


Hopprep i sporthallen
Dags att ansöka om tider i sporthallen

31 januari 2018

Nu är det dags att ansöka om tider i Tannbergsskolans sporthall för perioden 16 mars  – 14 augusti. 


Bostadsområde Furuvikstrand
Ministerbesök i inlandet

30 januari 2018

Bostadsbyggande är en viktig del för att främja utveckling, tillväxt och inflyttning. För att synliggöra och diskutera förutsättningar för bostadsbyggande i inlandet har Region 8 bjudit in ansvarig minister, Peter Eriksson, till ett dialogmöte.


Bild på blå ruta med orden Segt internet?
Problem med internetkapacitet

30 januari 2018

Upplever du att din internetförbindelse i Stadsnätet har varit segt under hösten och vintern så kan du ha helt rätt. Felet har identifierats som för låg kapacitet in till kommunen.


Feriepraktik 2018

22 januari 2018

Nu är det dags att se över vilka möjligheter ni har att ta emot ferieungdomar i sommar.


Ripor på torget i Lycksele
Ny utsmyckning på Lyckseles torg

18 januari 2018

Lyckseles torg har fått en ny utsmyckning. Tre ripor har bosatt sig intill den roterande stenkulan. 
- Vi ville ha en annorlunda utsmyckning på torget, säger Kay Isaksson som skapat riporna. 


Tannbergsskolans entré
Gymnasiet utbildar skogsmaskinförare

18 januari 2018

Naturbruksgymnasiet i Burträsk har beviljats att delta i en femårig försöksverksamhet som branschskola. Detta är resultatet av en ansökan som gjorts kring skogsmaskinförarutbildningar i ett länsövergripande samarbete - framför allt mellan Lycksele och Skellefteå kommuner. 


Pulkbacken på torget i Lycksele
Nya planer för pulkbacken i centrum

17 januari 2018

Lycksele kommun överväger att göra en mindre pulkbacke i centrum i år. Det skulle innebära att det krävs mindre resurser och att Skolgatan kan hållas öppen för trafik. 
Innan det tas beslut i frågan vill vi veta vad du tycker – så svara gärna på vår enkät.


Forsdalaskolan
Lyckseleskola fokuserar på hälsa

15 januari 2018

Forsdalaskolan i Lycksele är en av 48 skolor i landet som fått projektbidrag för att tillsammans med eleverna utveckla kunskap om vad som påverkar vår hälsa och vår inlärning. 
- Det känns fantastiskt roligt att vi får möjlighet att satsa på detta, säger Maria Edsmalm, lärare Forsdalaskolan.


spolande kran kran
Vattenläcka Forsbacka

14 januari 2018

Vi har en vattenläcka på Verksvägen och vattentillförseln kommer att stängas för boende på Ernst Erikssons väg, Brännbergsvägen 1-5 samt Forsbackaområdet. Vattenläckan lagad 15 januari klockan 13:30.


Trafikpolis stoppar fordon
Enkät - Polisens inriktning till 2024

12 januari 2018

Polisen ska ta fram en ny strategisk inriktning. I detta arbete är din röst väldigt värdefull så var med och påverka framtidens polismyndighet genom att svara på den enkät som tagits fram. 


badande kille
Vattenloppar, musslor och sjöhästar

10 januari 2018

Det är bara dagar kvar tills Simhallen fylls upp med både vattenloppor, musslor och sjöhästar – nu är det äntligen dags för vårens olika simskolor. 


Snöröjning i tätort
Vinterväghållning inom Lycksele tätort

09 januari 2018

Inom Lycksele tätort sköter Lycksele kommun snöröjning och halkbekämpning tillsammans med entreprenören Bilfrakt. 
Här finns information om vad som gäller och hur du som medborgare kan underlätta detta arbete. 


Nya öppettider på ResursCentrum

08 januari 2018

ResursCentrum har nya öppettider.


Bild på sidbilden, delvis frusen, fotad av Ulla Sjöberg
Utveckla föreningslivet och bygden

04 januari 2018

Under januari månad kan föreningar söka bygdemedel för att utveckla föreningslivet och bygden. Sista dag för att skicka in en ansökan är den 31 januari.


Torget i Lycksele med kvarteret Köpmannen i bakgrunden
Försäljning av Köpmannen 3 och 4

03 januari 2018

I dag beslutade Tekniska nämnden i Lycksele kommun att sälja fastigheterna Köpmannen 3 och 4 till Cityfastigheter i Lycksele AB.
- Genom detta möjliggör vi för nybyggnation på delar av kvarteret Köpmannen, säger Sven Roosqvist, ordförande i Tekniska nämnden. 


Bild på en pratbubbla där det står digital anslagstavla
Anslagstavla blir digital

29 december 2017

Kommunens officiella anslagstavla blir digital från och med den 1 januari 2018. På anslagstavlan kan du precis som tidigare läsa anslag om justerade protokoll och kungörelser. 


Bild på skidspår
Skidspår som är öppna

28 december 2017

Information om kommunens skidspår, distanser och senaste skidspårstatus för spåren på Tannberget och Forsdala.


Luciatåg med barn från Örträsk
Lyckad välgörenhetskonsert på förskola

22 december 2017

Nyligen anordnades en välgörenhetskonsert på förskolan i Örträsk till förmån för Musikhjälpen. Arrangemanget, där barnen stod i fokus, lockade 85 engagerade Örträskbor. 


Deltagare som lyssnar på föreläsning
Lycksele satsar på jämställd hållbarhet

22 december 2017

Lycksele kommun vill att all verksamhet ska genomsyras av jämställdhet. Som ett led i detta arbete genomfördes i tisdags en utbildningsdag med temat jämställd hållbarhet. 


Torget i Lycksele
Önskar ett grönare centrum

21 december 2017

Lyckseleborna vill ha mer grönska i centrum. Det visar den sammanställning som Lycksele kommun gjort av de närmare 200 förslag som skickats in. 


Foto på sidlastare som tömmer ett kärl
Avfallshämtning vecka 52 och 1

21 december 2017

Mellan jul och nyår är det annorlunda hämtdagar för innehållet i avfallskärlet än vanligt.


Foto Ett vintrigt Lycksele ÅVC, rampen
Öppettider på återvinningscentralerna

21 december 2017

För dig som vill lämna grovavfall eller farligt avfall så är återvinningscentralerna öppna lite andra tider än vanligt. 


Uppvaktning av kommunanställda
Uppvaktas för 25 år i kommunens tjänst

19 december 2017

I samband med årets sista kommunfullmäktige uppvaktades alla anställda som jobbat åt Lycksele kommun i 25 år med tal, blommor och en gåva. 


Vinnarna av 2017-års miljöpris
Tre lantbruk vinnare av miljöpris

18 december 2017

Brattens Lantbruk AB, Tannsele Lantbruk AB och Martin Berglund och Pia Laulas lantbruk blir 2017 års pristagare av Alf Nilssons miljöpris. - Det känns jättebra, säger Elisabeth Sjödin Ögren, Brattens Lantbruk.


Lycksele ishall, Swoosh arena
Allmänhetens åkning i ishallen

15 december 2017

Allmänhetens åkning är ett populärt inslag i ishallen. Under julledigheten och våren blir ishallen ännu mer tillgänglig för allmänheten.


Restaurang Pärlan
Nytt avtal kring matservering

15 december 2017

Lycksele kommun ingår ett nytt avtal med Restaurang Pärlan i Örträsk. 


Bild på isvägen fotad från tunneln
Isväg över Umeälven är öppen

13 december 2017

Nu har isvägen över Umeälven i Lycksele tätort öppnat. Två sträckor är plogade för gång- och cykeltrafik.


Templet Lycksele
Lycksele visas upp på TV3

08 december 2017

Några av er har kanske redan sett det men just nu visas bilder från Lycksele upp på TV3.
- Lycksele bjuder på ett fantastiskt vinterlandskap och vackra platser och var självskriven på vår lista över orter vi ville visa, säger Susanne Nylén presschef på MTG Sverige.


Skidanläggningen Bocksliden fotad från toppen
Nu öppnar Bockslidens skidanläggning

08 december 2017

En nyhet som många väntat på. I morgon öppnar Bocksliden för säsongen. 


Bild på karta över Sikseles isväg
Isväg i Siksele öppen för 2 ton

06 december 2017

Under vintertid är isvägen öppen i Siksele för biltrafik. Den har nu öppnat för 2 ton.


Två damer i samspråk.
Lyckat dialogcafé i Lycksele

01 december 2017

I november anordnades ett dialogcafé i Lycksele. Fokus låg på frågan "Hur vill jag bo i framtidens Lycksele"? Kvällen resulterade i goda och kloka diskussioner kring framtiden för den seniora delen av Lycksele kommuns befolkning. 


E:12 vid Shell
Angelägna åtgärder i infrastukturen

30 november 2017

Lycksele kommun är en av de instanser som får lämna synpunkter på Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2018-2029. Här lyfter Lycksele kommun fram E12:an, elektrifiering av Tvärbanan samt åtgärder i hamn och på land.


Ryttare på häst
Nytt avtal kring ridskolan

30 november 2017

Lycksele kommun ingår ett nytt avtal med Lappmarksryttarna gällande ridskoleverksamheten.


Bild på elever som tränar
Morgongympa på Södermalmsskolan

29 november 2017

Morgongympa innan skoldagen låter uppfriskande. Det har nu blivit verklighet på Södermalmskolan i Lycksele.


Samiska flaggan
Elsa Laula får egen samisk flaggdag

29 november 2017

För första gången firas den 29 november som en allmän samisk flaggdag i Norden. Detta för att uppmärksamma frihetskämpen och pionjären Elsa Laula Renbergs födelsedag och hennes betydelse för den politiska utvecklingen i Sápmi.


Skotercafé i byn Busjön
Lycksele vill införa landsbygdsråd

29 november 2017

Landsbygden och byarna är viktiga för Lycksele kommun. Det är kommunstyrelsen helt överens om. Därför vill kommunen inrätta ett Landsbygdsråd med fokus på landsbygdsrelaterade frågor.


Deltagare i rådet
”Det kan hända när vi minst anar det”

27 november 2017

Nya perspektiv, aha-upplevelser och inspiration. Så beskriver en av deltagarna Lyckseles första krishanteringsråd. 
Det blev många intressanta inspel när tjugo representanter från näringslivet, Lycksele kommun, polisen, landstinget och hemvärnet samlades för Lyckseles första krishanteringsråd.


Tomte med ren
Riksfärdtjänst inför jul- och nyårshelgen

24 november 2017

Det är många som vill åka färdtjänst under jul- och nyårsdagarna. Du som bor i Lycksele kommun är välkommen att lämna in din ansökan senast den 7 december.


Kvinna promenerar i motvind
Besvärligt väder i Lycksele kommun

23 november 2017

Ta det lugnt längs vägarna i dag! SMHI har utfärdat en klass 1-varning för besvärligt väder med stora mängder snö och blåst under dagen.


Lyckseles kommunhus i vinterskrud
Nya besöksrutiner i kommunhuset

23 november 2017

För att kunna ge medborgarna ett ännu bättre bemötande investerar Lycksele kommun i ett passersystem samt modul för besöksregistrering. 


Uppåtgående pil
Fjärde plats i Tillväxtbarometer

21 november 2017

Lycksele kom på fjärde plats i årets tillväxtbarometer. Utifrån bokslut skapas ett tillväxtindex som gör att företagen i ett län kan jämföras med varandra. Nordmaling återfinns på första plats i Västerbottens län. 


Foto från rensgallret på Lycksele reningsverk
Världstoalettdagen

16 november 2017

Den 19 november infaller FN:s världstoalettdag, vars syfte är att uppmärksamma sanitetsfrågor runt om i världen. I Sverige har vi tillgång till både toaletter och rent vatten. Hushållspapper är den vanligaste "fultorkningen" i Sverige. Bilden visar hur det ser ut i rensgallret på Lycksele reningsverk då det som spolats ner i toaletten inte lösts upp. 


Bild på deltagare i Kristinebergsvävstugeförening
Nominera ledare till Ledarstipendium

16 november 2017

Ledarstipendium delas ut till föreningsledare som gjort enastående insatser inom föreningslivet. Du kan skicka in förslag fram till och med den 15 december.


Kvällsöppet Återbruket

13 november 2017

Torsdag 16 november har Återbruket kvällsöppet.


Acon
Årets Tillväxtföretag - Acon

07 november 2017

En av utmärkelserna som delas ut under Guldkalaset är Årets Tillväxtföretag. I denna kategori är det kommunstyrelsens arbetsutskott som utser vinnaren. I år var det Acon som prisades. 


Bild på Günter Mårder under prologen
Att skapa attraktionskraft

06 november 2017

Attraktionskraft Lycksele var temat på årets upplaga av Guldkalaset. Alla föreläsningar under prologen var kopplade mot hur man behöver skapa attraktion för att lyckas och för att synas.


Se livets möjligheter - Psykeveckan 2017
Psykeveckan Lycksele 2017

06 november 2017

Den 6–9 november arrangeras Psykeveckan i Lycksele. Med hjälp av föreläsningar, kulturella aktiviteter och andra arrangemang ska förståelsen och kunskapen om psykisk ohälsa öka. Årets tema är Acceptans och respekt. 


Sven Roosqvist
Ny ordförande i Tekniska nämnden

31 oktober 2017

Sven Roosqvist (S) blir ny ordförande i Tekniska nämnden. Det beslutade kommunfullmäktige i måndags.


Inomhusfotboll
Dags att ansöka om tider i sporthallen

30 oktober 2017

Nu är det dags att ansöka om tider i Tannbergsskolans sporthall för perioden 1 december – 15 mars. 


Bild på gång och cykelväg vid MB
Gång- och cykelvägar under vintertid

26 oktober 2017

Under vintertid är gång- och cykelvägarna i Lycksele prioriterad vid snöröjningen och halka för att öka tillgängligheten för allmänheten. Lycksele kommun och Trafikverket ansvarar för olika gång-och cykelvägar.


Alf Nilssons miljöpris

16 oktober 2017

Nu är det dags att nominera till Alf Nilssons miljöpris. Fram till den 31 oktober kan du nominera personer, företag eller organisationer med anknytning till Lycksele som du tycker har gjort en bra insats för miljön.


Lärare och elever
Lämna din åsikt om skolan

13 oktober 2017

Just nu har alla vårdnadshavare i Lycksele kommun möjlighet att tycka till om sitt/sina barns förskola eller skola. Detta genom att svara på Skolinspektionens enkät.


bild på traktor som snöröjer
Din roll i kommunens arbete med snöröjning

12 oktober 2017

Hösten har kommit till Lycksele och vintern börjar närma sig med stormsteg. Du kan hjälpa kommunen i arbetet med snöröjning och halkbekämpning med några små enkla åtgärder.


Andelen barn i åldern 1-5 år är högre i Lycksele än genomsnittet i landet.
Över 30 miljoner kronor i överskott

12 oktober 2017

Det ekonomiska läget för Lycksele kommun är fortsatt bra. Delårsrapporten per 31 augusti pekar på ett överskott på cirka 31 miljoner kronor. En av anledningarna är att andelen invånare i åldern 1-5 år stiger snabbare än genomsnittet i landet - vilket påverkar storleken på skatteintäkterna i det kommunala utjämningssystemet.


Lärare och elev
Högskolestudier kopplade till jobb

05 oktober 2017

Under två torsdagar i höst anordnas informationsträffar om högskolestudier kopplade till jobbmöjligheter i Lycksele kommun.


Vy över rampen på Lycksele återvinningscentral
Återvinningscentraler öppna 7 oktober

04 oktober 2017

Välkommen till någon av de tre återvinningscentralerna i kommunen nu på lördag. Lycksele Avfall och Vatten AB delar ut rullar med transparenta avfallssäckar till besökande.


Lekstund på förskola
Satsning på öppen samisk förskola

29 september 2017

I går var det premiär för öppen samisk förskola i Lycksele. Under tre torsdagar i höst träffas barn och föräldrar i en miljö som ska andas samiskt språk och samisk kultur.


Pingisbord vid Finnbacksskolan
Eleverna är med och påverkar skolans utemiljö

19 september 2017

Under september månad har arbetet med Finnbacksskolans utemiljö påbörjats. Tillsammans med eleverna på skolan arbetar man för att skapa en trivsam utemiljö.


Cyklist
Trafikantveckan – för hållbar transport

18 september 2017

Den Europeiska Trafikantveckan pågår nu runt om i Europa. En upplysningskampanj för att motivera medborgarna att cykla, gå och dela transporter med andra.


Medborgare tycker till
Framtidens centrum – vad vill du?

12 september 2017

Lycksele kommun vill veta dina visioner och idéer för att utveckla Lycksele centrum till en trivsam och attraktiv plats. I samband med "En dag på stan" fick vi in över hundra förslag men ännu finns tid att komma med inspel.


Anders Karlsson, NCC, Ola Gunnarsson, Lycksele kommun, Robin Berg, R&G Projektledning, Benny Karlsson, NCC
Ett steg närmare en multifunktionsbana

11 september 2017

Om ett år finns det en multifunktionsbana på Tannberget i Lycksele. Arbetet är igång och med hjälp av en drönare har det gjorts mätningar i det aktuella området. 


Bild på skog
Röjningsarbete Furuviksområdet

08 september 2017

Under september månad påbörjas röjningarbeten på Furuviksområdet. Sly kommer röjas bort för att öka ljusinläpp samt skapa ett tryggare och attraktivare område.


Bild på ett grått pantrör som sitter på en lyktstolpe
Satsning med självtömmande pantrör

07 september 2017

Sexton självtömande pantrör har placerats ut runt Lycksele, som en del i arbetet mot nedskräpning. Tillsammans kan vi hjälpas åt att skapa en renare och finare stad.


Bild på gång- och cykelväg
Underhållsarbete gång- och cykelvägar

05 september 2017

I år gör vi underhållsåtgärder på gång- och cykelvägar inom Norrmalms och Norrängsområdet. Vägarna förstärks och förses med ny beläggning under september månad.


Illustration över körriktning. Vägen blir enkelriktad.
Gågatan öppnas för biltrafik

05 september 2017

Den 12 september blir gågatan i Lycksele gångfartsområde, det vill säga att den öppnas för biltrafik. Testperioden pågår fram till sista december 2017.


Symbol för varning
I dag testas signalen för VMA

04 september 2017

I dag, måndag den 4 september, testas signalen för viktigt meddelande till allmänheten, VMA. Klockan 15:00 hör du signalen. 


Föreläsning
Arbetsmiljön är prioriterad i Lycksele

01 september 2017

Arbetsmiljöfrågan har hög prioritet hos Lycksele kommuns HR-enhet. I veckan arrangerades en arbetsmiljöworkshop för att lyfta frågan för beslutsfattare i kommunen.


Överblick av centrum
Framtidens centrum - Tävla med din idé!

23 augusti 2017

Lycksele kommun vill veta dina visioner och ideér för att utveckla centrum till en trivsam och attraktiv plats. Under En dag på stan, lördag 26 augusti kl. 11:00-15:00, finns vi på plats på torget för att höra vad du tycker. 


Porträtt på Ingela Gotthardsson
Ny kommunchef på plats i Lycksele

22 augusti 2017

Målmedveten, resultatinriktad, lugn och ambitiös. Det är ord som beskriver Lyckseles nya kommunchef. Lycksele kommuns kommunikatör har ställt några frågor till Ingela Gotthardsson för att få veta lite mer om personen som sedan den första augusti är vår kommuns högsta tjänsteperson. 


Elever i klassrum
Dags för skolstart

16 augusti 2017

Höstterminen 2017 börjar måndag den 21 augusti. Här finns information om vilka uppropstider som gäller för de olika skolorna.


Bild på träurna med nya växter i centrum
Nya områden och utsmyckningar skapas

11 augusti 2017

Nya utsmyckningar och träd i centrum samt restureringar av strand- och grönområden vid älven har påbörjats.


Bild på mobiltelefon
Sms vid planerade eller akuta vattenavstängningar

02 augusti 2017

Få sms till din telefon när det sker en planerad eller akut vattenastängning där du bor. Du kan lägga in flera adresser kopplat till din telefon om du har flera hushåll.


Gatubelysning
Gatubelysningen tänds för säsongen

26 juli 2017

Från och med den 31 juli tänds gatubelysningen i Lycksele.


Bild på stadens gågata
Detaljplan för gågatan är ute för samråd

14 juli 2017

Detaljplanen för gågatan är ute för samråd mellan den 14 juli och 31 augusti.


bild på sommarblommor
Sommarblommor med tema årstider

06 juli 2017

Nu är äntligen sommaren här och vad symboliserar sommaren bäst om inte blommor. Årets tema för Lyckseles sommarblomsplanteringar är årstider.


Blomma näva
Sommaröppettider i kommunen

28 juni 2017

Ändrade öppettider under sommaren i kundtjänst och semesterstängt hos budget- och skuldrådgivningen samt konsumentvägledningen.


Bild på ledamöter och presidiet i kommunfullmäktige
Aktuellt från Kommunfullmäktige 26 juni

26 juni 2017

Information från kommunfullmäktiges beslut gällande rambudget för 2018 och plan för 2019-2020 samt höjd avgift för fritidsanläggningar, bad och bowling.


Strandskyddstillsyn kring Lycksträsket

21 juni 2017

Under sommaren 2017 kommer verksamhet Myndighet att besöka fastigheter kring Lycksträsket för att bedöma efterlevnaden av strandskyddet.


Händer
Vård- och omsorgsavgift för korttidsboende

19 juni 2017

När man vistas på korttidsboende, och inte har någon hemtjänst sedan tidigare, debiteras en avgift på 65 kronor per dygn för omvårdnad. Avgiften infördes 1 juni i år. 


Bild på en grusväg som har nedsatt bärighet
Enskilda vägar är öppna för normal bruttovikt

16 juni 2017

Sedan i april har flera vägar varit nedsatta till 7 ton men de är nu öppna för normal bruttovikt. Bruttovikten för bärigheten har varit lägre under vårens tjärllossning.


Mötet hölls i stadshuset
Arbetsförmedlingens nyetablering i Lycksele har börjat

16 juni 2017

Nu har startskottet gått för Arbetsförmedlingens etablering av en ny enhet i Lycksele. Representanter från Arbetsförmedlingen, Lycksele kommun och lokala fastighetsägare har träffats för att diskutera nästa steg i etableringen. 


Feriepraktik 2017

12 juni 2017

I dag påbörjar många ungdomar i Lycksele sin feriepraktik.


Maja Wincent, Valter Carlsson
Fina resultat för Norrängsskolan

08 juni 2017

Norrängsskolan når fina kunskapsresultat, det visar skolans meritvärde på 240,3. 
- Alla har gjort sitt bästa och vi har bra lärare, säger eleven Maja Wincent. 


Studenter vid Lycksele Lärcentrum
Akademisk avslutning i Lycksele

08 juni 2017

I samband med det Akademiska årets avslutning uppmärksammades sju studenter i Lycksele.


Anna-Lena Danielsson
Lättare för anställda att utbilda sig

07 juni 2017

Nu blir det lättare för anställda att studera på grundnivå eller utbilda sig inom svårrekryterade yrken. Ett led i Lycksele kommuns arbete att stärka sin kompetensförsörjning.


Bild när studenter åker på flak runt centrum. Foto Nina Lindberg
Skolavslutningstider för kommunens skolor

05 juni 2017

Skolavslutningen närmar sig med stormsteg för alla elever i kommunens skolor. I Lycksele är det skolavslutningar onsdag 7 juni, torsdag 8 juni och fredag 9 juni.


Lilly Bäcklund, Mikael Sjöberg
Hundra nya arbetstillfällen i Lycksele

02 juni 2017

Arbetsförmedlingen startar upp ytterligare en enhet i Lycksele. En enhet med fokus på självservice och det digitala mötet. En etablering som ger uppemot 100 nya arbetstillfällen. 


Logotyp sommarläger
Anmälan stängd till Lycksele Sommarläger

01 juni 2017

I dag klockan 16:00 stänger anmälan för Lycksele Sommarläger 2017. Platser finns kvar för åldersgruppen 13-15 år.


Ishallen
Fortsatt föreningsdrift i ishallen

01 juni 2017

Lycksele kommun har beslutat att fortsätta med föreningsdrift av ishallen.


Stor publik framför scen
Skolavslutning på Torget

01 juni 2017

9 juni är det återigen dags att fira skolavslutningen med pompa och ståt. Årets huvudakt är dundersuccéen Tjuvjakt!


E12:an vid älven
Objekt till Länstransportplanen

31 maj 2017

Lycksele kommun har beslutat vilka objekt som man vill ska prioriteras i den kommande länstransportplanen.


Pengar
Ekonomisk prognos

31 maj 2017

Det ekonomiska läget för Lycksele kommun ser fortsatt bra ut. Prognosen per 30 april pekar på ett överskott på cirka 30 miljoner kronor.


Bild från rapportens framsida
Konsumentvägledningen hanterar 250 ärenden årligen

30 maj 2017

Varje år gör Konsumentverket en analys om hur det ser ut med konsumentvägledning i varje kommun. I Lycksele köper man tjänsten av Storumans kommun som har ett samordningsansvar.


Utter
Lycksele har en ny barnvänlig maskot

23 maj 2017

Lycksele har en alldeles egen maskot som ska stärka synen på Lycksele som en familjevänlig plats. I dag tog den lille filuren klivet ut i rampljuset och vi säger hej till uttern Lyllo. 


Bild på folk som går på Utemässan
Dags för Utemässan 25-27 maj

23 maj 2017

På torsdag startar Utemässan. Det är ett av Lyckseles största arrangemang som bland annat innehåller hundutställningar, föreläsningar och motorsågsshow. För barnen finns det också ett barnland.


Logotyp sommarläger
Gratis sommarläger för barn och unga

18 maj 2017

Lycksele Kommun anordnar ett kostnadsfritt sommarläger på Gammplatsen 13 - 15 Juni för barn och unga mellan 6 - 15 år.
Temat för lägret är djur, natur, friluftsliv och rörelse. Gör din anmälan redan idag!


Flicka som håller i ett ark med samisk text
Unga samlas i Lycksele för språkbad

18 maj 2017

I veckan anordnas ett språkbad i Lycksele. Där träffas ungdomar från hela Västerbotten för att prata umesamiska och sydsamiska.


Fotbollsspelare
Dags att söka träningstider

17 maj 2017

Det är nu tid att söka träningstider i kommunens lokaler och anläggningar för säsongen 2017-2018.


Skanska arbetar vid Djupskolavan.
E12:an vid Djupskolavan förstärks

16 maj 2017

Vägbanken vid Djupskolavan säkras nu upp. Under de närmaste dagarna kommer stora mängder av fyllnadsmaterial att fraktas till platsen. 


bild på skylt för gång och cykelväg
Stängd gång- och cykelväg mellan Ridhuset och Ponderosavägen

12 maj 2017

Delar av gång- och cykelvägen mot Lyckan, stråket mellan Ridhuset och Ponderosavägen, är stängd under mellan 15-24 maj. Alternativ väg för trafikanter kommer att vara skyltat under perioden. Detta är en del av det ledningsarbete som pågår vid Lycksträsket.


Johan Fellbrink tillagar sin tävlingsrätt.
Framgång i Swedish young chef award

11 maj 2017

Johan Fellbrink, elev vid Restaurangprogrammet på Tannbergsskolan, kom nyligen på andra plats i en av landets mest etablerade tävlingar för unga kockar - Swedish young chef award.


Bild på hur checklistan ser ut.
Checklista till alla hushåll

11 maj 2017

Krisberedskapsveckan är i full gång. I dag får alla hushåll i Lycksele en checklista i sin brevlåda. Där listas sådant som kan vara bra att ha hemma för att klara en kris. 


Bild på personer som arbetar åt Umlax. I förgrunden syns Anna-Carin Jonsson, vd.
Stora framgångar för Lyckseleföretag

10 maj 2017

I veckan har två Lyckseleföretag nått stor framgång. Budhas Kafferosteri har utsetts till Sveriges bästa kaffebar och Umlax till årets svenska livsmedelsexportör. Stort grattis! 


Bild på gång och cykelväg
Enkelt att cykla i Lycksele

09 maj 2017

I Lycksele tar du dig fram enklast med hjälp av cykel, det är nära till det mesta samt ett miljövänligt alternativ. Gång- och cykelvägarna utgår från Lycksele centrum vidare till de olika stadsdelarna.


Kvinna som lagar mat under strömavbrott.
Är du förberedd på en kris?

08 maj 2017

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? I dag inleds den nationella krisberedskapsveckan, en kampanjvecka för att lyfta vikten av en hemberedskap och vad du som medborgare kan bidra med vid allvarliga händelser eller samhällskriser. Har du förberett dig?


Linda Orädd, beredskapssamordnare
Vi förstärker kommunens krisberedskap

05 maj 2017

Under 2016 har Lycksele kommun arbetat aktivt med att förstärka kommunens krisberedskap. Vi deltar även i regionala utvecklingsgrupper för att förstärka länets krisberedskap. 


Deltagare lyssnar på Anna Ekström
Frukostmöte om småföretagande och kunskapslyft

04 maj 2017

Betydelsen av småföretagande som välfärdsskapare pratades om vid förra veckans frukostmöte. Gymnasie- och kunskapsministern var även på besök och talade om det kunskapslyft som behövs.


Rusksele skola
Skolorganisation 2017-2018

03 maj 2017

Ledningsgruppen för Lycksele kommuns för- och grundskola har fastställt skolorganisationen för läsåret 2017 – 2018.


Bild på en sopmaskin
Sopning av gator och vägar

02 maj 2017

Äntligen är våren här och vårstädningen av våra gator och parker har påbörjats. Sopning efter vinterns halkbekämpning sker områdesvis i Lycksele.


Bild på gatubelysning i vårsolen
Nedsläckning av gatubelysningen inför sommaren

28 april 2017

Från och med den 1 maj släcks gatubelysningen i Lycksele och vi välkomnar det norrländska sommarljuset.


Bild på Ingela Gotthardsson
Ny kommunchef i Lycksele

25 april 2017

Rekryteringsprocessen är nu klar. Ingela Gotthardsson har erbjudits och tackat ja till att bli Lyckseles nya kommunchef.


Elever med olika modersmål på Forsdalaskolan
Sök modersmålsundervisning för läsåret 2017/2018

24 april 2017

Nu kan du söka modersmålsundervisning för läsåret 2017/2018. Modersmålsundervisning är frivilligt och erbjuds till elever i grundskolan som har ett annat modersmål än svenska. Senast den 7 maj vill vi få in din ansökan.


Becknad tvätthall för bilar
Biltvättarhelg 22-23 april

20 april 2017

Du vet väl att man inte får fultvätta bilen? I helgen är det årets bilvättarhelg och vad hinner du göra medan du tvättar bilen på en biltvätt? Ta ett foto eller gör en kortfilm på max en minut. Dela och tagga den med #biltvättartid.


Bild på damer som solar och rollator samt rullstol
Hjälpmedel som du inte längre behöver

20 april 2017

Har du några hjälpmedel som du inte längre behöver? Rehabgruppen tar emot hjälpmedel som du inte längre använder. Det kan till exempel vara arbetsstolar, toaförhöjningar och rullstolar.


Två elever vann tävlingen
Lyckseleelever vann designtävling

13 april 2017

Två av Tannbergsskolans elever har vunnit första pris i den rikstäckande tävlingen Design Open.


Jennie Thorgren
Årets UF-lärare finns i Lycksele

10 april 2017

Tannbergsskolan är duktiga på ung företagsamhet. Mycket tack vare läraren Jennie Thorgren som utsetts till årets UF-lärare i Västerbotten. Hon kommer även att representera Västerbotten på SM i Ung Företagsamhet i Stockholm.


Nedsatt bärighet på enskilda vägar

10 april 2017

Klicka på länken för mer information.


Klockslag 12:00
Tyst minut i dag klockan 12.00

10 april 2017

I dag, måndag klockan 12.00, deltar Lycksele kommun i den nationella tysta minut som regeringen utlyst för att hedra offren för det tragiska dådet i Stockholm den 7 april.


Bild från vinnande bidrag
Priset för bästa kortfilm gick till Norsjö

07 april 2017

I en tävling, anordnad av Samrådsgrupp Avfall i Västerbotten, söktes smarta, kluriga, spännande, roliga, enkla eller svåra kortfilmer på temat ”Laga, låna eller återanvänd – bli en Miljönär”. Helt enkelt tips om hur vi kan göra vår planet till ett mer hållbart ställe. Tävlingen är nu avgjord och fyra bidrag belönas.


Snowboardåkare längst uppe i backen
Bocksliden är stängt för säsongen

06 april 2017

På grund av det milda vädret har man stängt Bocksliden för säsongen.


Ledningar utlagda vid gång- och cykelväg
Störning på gång- och cykelstig mellan Lycksele och Lyckan

05 april 2017

Begränsad framkomlighet mellan Skrabbtjärn och Lyckan på gång- och cykelväg på grund av schaktgrävning och nedläggning av ledningar. På grund av det milda vädret förekommer det även vakar på Lycksträsket där ledningsarbetet är slutfört.


Samråd gällande gallring på fastigheter

04 april 2017

Lycksele kommun planerar gallring på fastigheterna Lycksele 8:2, Furuvik 1:2 och Furuvik 1:2. 


Bild på Viktoria Karlsson från TM Konsult
Frukostmöte med tema infrastruktur

03 april 2017

I fredags var det frukostmöte med temat infrastruktur. Gruppdiskussion om brister i infrastrukturen, företagspresentation av TM Konsult och presentation av examensarbetet "Flytande bostäder i norr".


Sofie Halvarsson, Emma Ågrahn, lärare Norrängsskolan
Ny satsning ska stärka Norrängsskolan

31 mars 2017

Norrängsskolan tänker nytt. För att nå kunskapsmålen och främja en hälsosam arbetsmiljö för både lärare och elever ska legitimerade lärare fokusera på undervisningen medan en stödfunktion, en klassmentor, ska finnas med eleverna hela skoldagen.


Vy över Smedsberget
Smedsberget blir tillgängliga lägenheter

31 mars 2017

Socialnämnden i Lycksele och Lycksele Bostäder arbetar tillsammans med avveckling av Smedsbergets särskilda boende. Byggnaden ska successivt omvandlas till tillgängliga hyreslägenheter.


Bild på en backe i Bocksliden
Bocksliden är öppet helger

30 mars 2017

Från och med 29 mars är Bocksliden öppen på helgerna. Backarna är stängda tisdagar och torsdagar på grund av det milda vädret.


Isvägen i Siksele är stängd

28 mars 2017

Isvägen i Siksele är stängd. Klicka på länken för mer information.


Isvägen i Lycksele är stängd

27 mars 2017

Isvägen över Umeälven i Lycksele är stängd. Klicka på länken för mer information.


Earth hour rymden
Var med och agera för klimatet

23 mars 2017

På lördag den 25 mars är det Earth Hour, världens störta miljömanifestation. Mellan klockan 20.30 och 21.30 släcker kommunen ner centrumkärnan i Lycksele för att visa sitt engagemang i klimatfrågan.


VA-ledning påväg ner i vattnet
Arbete med vatten- och avloppsledningar vid Lyckan

14 mars 2017

Då isvakar förekommer på Lycksträsket ombeds personer som vistas på isen att vara aktsam, respektera och hålla avstånd till avspärrningarna. Vid cykel- och gångvägen vid Ponderosavägen pågår schakt- och borrningsarbete som kan medföra störning för trafikanter och förbipasserande.


barn pimplar
Lyckselenappet

07 mars 2017

På lördag är det dags för fjärde upplagan av Lyckselenappet - pimpeltävling på Umeälvens is i centrala Lycksele. Vi vill framför allt locka barn till att börja fiska, säger arrangörsklubbens ordförande Gunnar Eriksson.


Bild på cykelväg vid Umeälven
Lycksele är Västerbottens cykelhuvudstad

06 mars 2017

En mätningen som nyhetsbyrån Siren har sammanställt visar att Lycksele är den ort i Västerbotten som har flest meter cykelväg per invånare.


Foto på en frusen älv
Lycksele får pengar av SMHI för att arbeta med klimatanpassning

03 mars 2017

Lycksele kommun har, tillsammans med Länsstyrelsen Västerbotten och Storumans kommun, tilldelats medel av SMHI för att utveckla ett webbaserat verktyg för klimatanpassning. 


Malin Fjellstedt, Pernilla Ahlström och Samuel Lundström
Chefer lär sig mer om psykisk hälsa

02 mars 2017

Chefer och ledare från kommunerna inom Region 8 höjer sin kompetens kring psykisk hälsa. En utbildningsinsats som uppskattas av deltagarna.
-  Det är positivt att vi tillsammans berör detta, säger Malin Fjellstedt, HR-specialist i Lycksele kommun.


Bild från vintermarknaden 2016
Vintermarknad 3-5 mars

01 mars 2017

I helgen 3-5 mars är det vintermarknad i Lycksele. Ungefär 12 000 besökare väntas besöka marknaden under de tre dagarna.


bild på människor och skotrar
Sportlovsaktiviteter 2017

01 mars 2017

Det finns massor av olika saker att göra i Lycksele under sportlovet. Vill du pyssla, åka skridskor, pimpla eller åka i pulkabacken i centrum? Här hittar du lovaktiviteter för barn och unga i Lycksele kommun.


När får vi bada igen?

01 mars 2017

Vi på simhallen får den frågan ganska ofta nu för tiden. Och visst längtar vi också efter att kunna bada, simma, basta och träffa alla trevliga badgäster igen i en fräsch och uppdaterad anläggning.


Glada mottagare av ledarstipendium

27 februari 2017

Ulla-Britt och Stig Renman, PRO Lycksele, har tilldelats 2016-års ledarstipendium.


Mattias Forsgren, Hotell Lappland
Vi vill veta vad du som företagare tycker

27 februari 2017

Svenskt Näringsliv undersöker nu hur företagsklimatet ser ut runt om i Sverige. Enkäten, som skickas ut till företagare och politiker, pågår fram till april. Vi hoppas att du svarar eftersom vi använder resultatet som ett verktyg för att bli bättre. 


Feriepraktik 2017

26 februari 2017

Nu kan skolungdomar lämna in en ansökan om feriepraktik i sommar.


Ann-Mari Sandberg från Kreditgarantiföreningen
Information från morgonens frukostmöte

24 februari 2017

Kreditgarantiföreningen, arrangemanget Lyckselenappet och My's fotvård var några programpunkter på morgonens frukostmöte.


Ungdomar och bilar
Lyckad ungdomsdag på motorstadion

24 februari 2017

Ungdomsdagen på motorstadion blev uppskattad. 
- Många skratt och breda sladdar, säger Otilia Lindblad som är en av arrangörerna bakom Bilsportsdag för Ungdomar av Ungdomar.


Vinn ett Aktiebolag!

21 februari 2017

Har du en idé som du vill utveckla till ett företag, då ska du anmäla din idé nu.
Du får söka flera gånger om du har flera idéer.  


Populär pulkbacke i Lycksele centrum

16 februari 2017

På torget i Lycksele har arbetet kring den populära torgbacken nu påbörjats.


Bild på en grupp ungdomar
Kärleken är fri 2017

15 februari 2017

Kärlek, relationer och barnkonventionen står i fokus under temadagarna "Kärleken är fri" som genomförs för tredje året på Tannbergsskolan denna vecka.


Innebandymatch
Marknadscupen 2017

13 februari 2017

Hög tid att anmäla sig till Marknadscupen i Innebandy 2017. Sista anmälningsdag är 17 februari och cupen spelas 4 mars i Tannbergshallen


Bild på Sveriges nya sedlar
Lycksele kommun återställer underskott

09 februari 2017

Lycksele kommun gör ett rekordresultat 2016 med 41 miljoner kronor i överskott. Något som innebär att hela det ackumulerade underskottet från de senaste åren kan återställas.


Närbild på den samiska flaggan
100-årsjubileum av mötet i Tråante

06 februari 2017

I dag, måndag den 6 februari, firas Samernas nationaldag på torget i Lycksele. Där slår vi upp en storkåta och följer det nationella firandet på storbildsskärm.


Carl Bennet på besök i Lycksele
Carl Bennet besökte Lycksele

02 februari 2017

Finans– och industrimannen Carl Bennet har besökt Lycksele för att diskutera lärlingsanställning. Ett möte som ska generera fortsatt utveckling av Lyckseles  gymnasieskola.


Bild på konsulten Jan Johansson vid frukostmötet 27 januari 2017
Stort intresse för årets första frukostmöte

31 januari 2017

Centrumutveckling och tillväxtens faser och fasor var två av programpunkterna vid årets första frukostmöte. Vid mötet i fredags den 27 januari var utveckling ett återkommande ord.


Lycksele stadshus
Lycksele kommun söker kommunchef

31 januari 2017

Rekryteringsprocessen av ny kommunchef är i gång. Arbetet leds av kommunens samarbetspartner Ledarskaparna Chefsrekrytering OS. 


Bild på pil och text som visar på förändring
Förändringar för AllTeles internetkunder

30 januari 2017

AllTele byter från statiska IP-adresser till dynamiska den 31 januari. En förändring som berör dig som internetkund hos AllTele.


Motorsport
Bilsportsdag för ungdomar av ungdomar

30 januari 2017

Söndag 19 februari är det prova-på dag på motorstadion. Där får ungdomar som anmält sig chansen att lära sig mer om bilsport och dessutom får testa att köra en folkracebil. 


personer åker i slalombacken
Bocksliden håller öppet i helgen

27 januari 2017

På grund av det dåliga vädret var Bocksliden stängd den 26 januari men i helgen är anläggningen öppen som vanligt. 


Idrottsgalan 2016, fyra tjejer från Betsele IF
Idrottsgalan 2017 närmar sig

27 januari 2017

Om en vecka är det dags för årets upplaga av Idrottsgalan i Lycksele där 2016 års framgångar ska hyllas. Ett tillfälle för alla att ta del av en trevlig kväll i idrottens tecken. 


Bild på kvinna och barn som är utomhus
Ny film om det goda livet i inlandet

25 januari 2017

Film om det goda livet i Norrlands inland har premiär i samband med Västerbottensdagarna på Grand.


Älvsnära grönområde restaureras

25 januari 2017

Lycksele kommun planerar en upprustning av grönområdet nere på Gammplatsen mot Umeälven.


Feriepraktik 2017

23 januari 2017

Nu är det dags att se över om ni har möjlighet att ta emot ferieungdomar i sommar.


Gruppbild på LYST-IT
Utökat samarbete med Storuman

20 januari 2017

Lycksele och Storumans kommuner har sedan 1 januari 2017 en gemensam IT-organisation, LYST-IT.


Håltagning i isen på Lycksträsket
Håltagning i isen på Lycksträsket

19 januari 2017

Lycksele avfall och vatten AB ska anlägga nya ledningar för dricksvatten och avlopp från Lyckan in till Lycksele tätort.

Just nu gör NCC besiktning av Lycksträsket. 


Skärmklipp på den nya webbplatsens startsida
Lycksele kommun lanserar ny webb

17 januari 2017

Välkommen till kommunens nya webbplats! Sidan har fått nya funktioner, nytt utseende och ett responsivt gränssnitt så det fungerar lika bra att surfa i mobilen och på surfplattan som med dator.


Istappar under brygga
AVA är ett bolag från och med 1 januari 2017

10 januari 2017

Från 1 januari 2017 är Avfall-, Vatten- och Avloppsenheten bolagiserad och heter numera Lycksele Avfall och Vatten AB.


Bild på vatten som forsar. Foto Emma Brander
Ansök om bygdemedel för 2017

02 januari 2017

Föreningar i Lycksele kommun kan ansöka om bygdemedel för 2017 till investeringar och projekt som främjar näringslivet eller service i bygden.


Gruppbild på personal som arbetat i 25 år åt Lycksele kommun
Anställda uppvaktas för 25 år i tjänst

22 december 2016

I samband med årets sista kommunfullmäktige uppvaktades alla anställda som jobbat åt Lycksele kommun i 25 år. I år var det 36 personer som uppmärksammades.


Höjt inkomsttak för maxtaxa

20 december 2016


Blåklockan kan bli trygghetsboende

20 december 2016


Stora investeringar väntar

20 december 2016


Gågatan öppnas tillfälligt

20 december 2016


Bild på fullmäktigeledamöter
Aktuellt från kommunfullmäktige

20 december 2016

Kommunfullmäktige har beslutat att tillfälligt öppna gågatan för biltrafik. Det var ett av de beslut som togs under fullmäktiges sammanträde i december.


Vinterns populära promenadspråk är öppen för säsongen

12 december 2016

Vintervägen över älven i Lycksele är nu öppen för säsongen.


Skolelever som äter nobellunch
Nobelfest på Forsdalaskolan

09 december 2016

I dag har det varit nobelfest på Forsdalaskolan. Ett tillfälle för skolan att uppmärksamma vikten av ny kunskap och uppfinningars betydelse.


Isvägen i Siksele är öppen för säsongen

08 december 2016

Isvägen i Siksele är öppen för 4 ton.


UF-företag visade upp sig på Guldkalasets prolog

24 november 2016

UF-företag från Tannbergsskolan visade upp sig vid prologen som också innehöll föreläsningar och mingellunch.Kontakta sidansvarig: Webmaster
Uppdaterad den 6 september 2017